Utviklingen i 1. divisjon: Får Marinko rett allerede? – Sandefjord
Jakub Petrzela og Sandefjord må jobbe videre på treningsfeltet mens de andre lagene spiller seriekamper.

Utviklingen i 1. divisjon: Får Marinko rett allerede?

Det skal spilles tolv oppgjør i 1. divisjon før Sandefjord spiller sin neste kamp mot Ros hjemme i Jotunhallen tirsdag 13. november. Og går de kampene som vi trur, er SH-trener Marinko Kurtovic allerede i ferd med å få rett.

» Jeg trur vi ser et annet bilde etter halvspilt serie, med noen få lag klart i toppen, noen klare nedrykkskandidater og resten på midten». Det sa Marinko Kurtovic for bare et par uker siden da han skulle kommentere en ganske jevn tabell. Blir det sånn? Sandefjord skal ikke i aksjon igjen på tre uker. I mellomtiden skal de andre lagene spille fra én til tre kamper hver, og vi har sett litt nærmere på hva som blir utfallet av de i alt tolv kampene.

Vi har lagt til grunn følgende tips:
Melhus slår Charlottenlund (H) og Tiller (B).
Charlottenlund taper for Melhus (B), slår Viking TIF (H) og Ryger (B).
HK-72 Sande slår Storhamar (H).
Storhamar taper for HK-72 Sande (B) og for Bodø (H).
Falk taper for Tiller (H) og for Ros (B), og slår Bergsøy (H).
Tiller slår Falk (B) og taper for Melhus (H).
Viking TIF taper for Charlottenlund (B) og slår Åsane (H).
Bodø slår Grenland (H) og Storhamar (B).
Grenland taper for Bodø (B).
Åsane slår Ryger (H) og taper for Viking TIF (B).
Ryger taper for Åsane (B) og Charlottenlund (H).
Ros slår Falk (H).
Bergsøy taper for Falk (B).

Det vil gi følgende tabell:

Ser tabellen slik ut før kampen mellom Sandefjord og Ros 13. november?

Det som allerede kan slås fast er at Storhamar og HK-72 Sande kommer til å få problemer med å overleve i divisjonen. Grenland er kanskje det laget som har skuffet mest så langt, til tross for at de tapte med bare to mål hjemme for Sandefjord. Den fjerde nedrykksplassen er det flere lag som kjemper for å unngå.

Så er det foreløpig flere lag i toppen enn det Marinko tipper at vil være tilfelle når vi kommer halvveis. Men de seks lagene som ligger med tosifret antall poeng – hvis våre tips går inn – er alle blant de lagene vi på forhånd trodde ville være nærmest toppen. To klare toppkandidater i Viking og Sandefjord, og så Melhus, Charlottenlund, Ryger og Bodø deretter. At avstandene ikke er større enn fire poeng fra topp til sjetteplass har med kampoppsettet å gjøre; hvor «heldige» lagene har vært med motstanderne i de første sju-åtte kampene.

Vi tror ikke lagene fra sjuendeplass (Åsane) og nedover har noen sjanse til å blande seg inn i tetstriden. De må nok heller se den andre veien og passe på at de alltid har fire lag bak seg på tabellen. Det kan bli et rotterace om to av de fire nedrykksplassene!