Bækkelaget Håndball Elite-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Bækkelaget Håndball Elite-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Han har vært toppskårer i eliteserien de fire siste sesongene, og han er på god vei til å bli det i år. Emil Midtbø Sundal puttet 12 baller i nettet bak keeper Thomas Langerud Kristoffersen da Bækkelaget slo Haslum med tre mål for noen dager siden. I morgen kveld er han utvilsomt mannen å stoppe for Sandefjord!

Ingen andre norske eliteklubber har hatt en så soleklar toppskårer som det Bækkelaget har hatt i Emil Midtbø Sundal. Ikke før i år, i hvert fall. Nå topper Runars Christoffer Rambo målstatistikken med 96 mål på 13 kamper (snitt 7,4), mens Hermann Vildalen i Drammen har 75 mål på 11 kamper (snitt 6,8). Og like bak lurer Emil Midtbø Sundal med sine 60 mål på bare 9 kamper, et snitt på 6,7.

31-åringen har etter eget sigende grodd fast i Bækkelaget. Som sønn av de tidligere landslagsspillerne Heidi Sundal og Tom Nilsen har han vokst opp i en håndballhall. Og for foreldrene er det nok hyggelig at Bækkelaget nå spiller i nybygde Nordstrand Arena. Tilbudene ok klubbskifte har vært mange, både fra nasjonale og internasjonale klubber, men Emil har valgt å bli der han er tryggest og har det best.

Denne sesongen har skader satt ham ut av spill i noen kamper. Han spilte heller ikke Europa-oppgjøret mot Håndball Esch på søndag, en kamp BSK tapte med ett mål(25-26) og dermed overraskende nok røyk ut av EHF Cup for et amatørlag fra Luxemburg etter å ha spilt 30-30 borte.

Men det kan godt være at trener Jørgen Laug ville spare diamanten sin til møtet med Sandefjord. For det er nok viktigere for dem å slå oss enn å gå videre i Europa. I øyeblikket ligger de riktignok på åttendeplass på tabellen med 12 poeng, men det er bare ett poeng ned til både Kolstad og Fjellhammer på kvalifiseringsplass, og med Sandefjord-seier onsdag vil de kjenne pusten fra de blå i nakken også.

Midtbø Sundal er ikke alene i BSK-angrepet, selv om det av og til kan se slik ut. Bakspillerne Trym Korperud Johnsen og Peter Dahl Christensen er spillere å se opp for, det samme gjelder strekspilleren Aksel André Strupstad. Keeperparet Mats Bjørnstad og Nikolai Wiig er ujevne og kan levere alt fra 40 til 20 i redningsprosent. Det gjelder å ikke skyte dem gode.