Bækkelaget Håndball Elite-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord
Sander Akerlie var sterkt delaktig i at Sandefjord slo Fyllingen 22-17 i Framohallen i går. Han reddet halvparten av skuddene!

Bækkelaget Håndball Elite-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Seks poeng ble til sju da Sandefjord møtte Bækkelaget i Nordstrand Arena onsdag. Etter en fantastisk førsteomgang, og ledelse 18-12, gikk det tråere etter hvilen. Og det kunne gått riktig galt da BSK hadde ballen i sluttsekundene. Men da sto Sander Akerlie fram som den store poengredderen og sørget for at det ble 29-29 og poengdeling.

Det var jevn fra start av, selv om vi fikk en utvisning allerede etter to minutter da Magnus Galabuzi Segujja måtte sette seg på benken. Einar Veierød åpnet med en utradisjonell førstesekser med Sander Haakestad ute på venstrekanten, Magnus Segujja på venstreback, Anders Hallberg i midt, Fredrik Engelstad på høyreback og Simen Søgaard ytterst på høyresiden. Erik Repesa fant plassen sin inne på strek, og i mål åpnet Johan Hedlund Bergqvist.

Så, etter åtte minutter, var Sandefjord to mål foran på 6-4. De blå hadde litt problemer med å stoppe Bækkelagets toppskårer Emil Midtbø Sundal, men tok seg godt av de øvrige. Johan reddet straffe fra Sundal også, og deretter et hoppskudd fra samme mann, en straffe som følge av en ny utvisning for Sandefjord – denne gang Fredrik Engelstad.

Det var gjestene som markerte seg best i åpningsminuttene. Selv med en spiller mindre i to perioder holdt de seg foran. På 5-6 var det Bækkelagets tur til å få en utvisning, og 7-meteren satte Kristoffer Norgren Olsen sikkert i nettet. I forsvaret etterpå snapper Sander Ree-Lindstad ballen og setter den i det tomme målet. 5-8 etter 13 minutter.

Briljerte
Midtveis sto det 10-7 til Veierøds menn. Fredrik Engelstad, Anders Hallberg, Tarik Repesa – trioen briljerte i angrep og førte laget sitt tre og fire mål foran. Bækkelaget fikk en ny utvisning på 8-11, og Hallberg benyttet første og beste anledning til å gjøre 8-12 på sin fjerde skåring. Så skjøt Bækkelaget utenfor., mens Håkon Økern puttet innspillet fra Fredrik Engelstad i nettet. Plutselig sto det 8-13!

Ny redning fra Johan, denne gangen med hodet, ga oss en ny mulighet som Fredrik Engelstad benyttet til fulle 8-14! Og fortsatt mer enn 10 minutter igjen av omgangen. Makan til start!

Det var en imponerende ro over det gutta leverte i disse åpningsminuttene. De spilte sitt spill, ventet på åpningene og benyttet dem. Selv om det ble et par tekniske feil fortsatte de i samme stil, både bakover og forover. BSK sleit med å finne rytmen i spillet sitt.

Rødt kort til Jansrud
22.01 ut i omgangen fikk de imidlertid en gratissjanse da Anders Jansrud fikk direkte rødt kort for å nappe Trym Korperud Johnsen i armen i et gjennombrudd. Emil Midtbø Sundal skårer på 7-meterkastet og reduserer til 10-15. Kan hjemmelaget komme igang nå da, med nok et overtall?

Dagens tredje tekniske feil ga BSL en gratissjanse, SH-målet var tomt da de stormet i angrep. 11-15 før både Simen Søgaard og Kristoffer Norgren misbrukte hver sin sjanse i samme angrep, men BSL bommet også. Sander Wennberg Linderud setter ballen såvidt over målstreken til 11-16, mens Bækkelaget misbruker nok en sjanse med et skudd i tverrliggeren.

– Konsentrer dere i forsvar så vi slipper de enkle målene bakover. Tålmodig og sikkert framover, la oss forvalte den ledelsen vi har skaffet oss, sa Einar Veierød til spillerne sine i timeouten fem minutter før pause.

Og svaret? Langt angrep som avsluttes med et praktfullt innspill fra Sander Wennberg Linderud til Håkon Økern, og det sto 11-17.

Kristoffer Norgren Olsen øker til 11-18 etter nytt flott forsvarsarbeid av Sander Ree-Lindstad og kompani. Helt på tampen reduserer Bækkelaget én gang, til Sandefjord-ledelse 18-12 ved pause. En fantastisk godt gjennomført 1. omgang!

Trøblet etter hvilen
Etter pausen trøblet vi litt mer. Hjemmelaget skåret de tre første målene, og i tillegg fikk Sander Ree-Lindstad en utvisning. BSK enda en gang, til 16-18, da luktet det sprekk. Men nok en gang fant Sander WL Håkon Økern inne på streken. Håkon ordnet 19-16 og samtidig en utvisning for hjemmelaget. Kunne det snu igjen?

Det så ikke sånn ut i starten i hvert fall. Sandefjord kom riktignok mer med, men Bækkelaget svarte, og ikke bare det – de reduserte til 19-20 som følge av angrepsfeil fra Hallberg og kompani.

Da var den samme Hallberg god å ha. To skåringer var én sak, full styring på angrepsspillet vel så viktig. Men BSK slapp ikke taket. Sandefjord førte, men ikke med mer enn ett og to mål. Halvveis sto det 23-24 da Mats Mork dro fram et vakkert underarmsskudd til 25-23. Og Sander Akerlie, som hadde kommet inn i SH-målet, ordnet ny strafferedning på skudd fra Midtbø Sundal.

– Vi må tørre!
På 24-25 tok Veierød en ny timeout.

– Vi må være to rundt Korperud Johnsen, han slipper ikke ballen. Og vi må tørre å gå på mål, folkens! Nå har vi sluppet inn de måla vi skal, nå må vi tette, sa han.

Anders Hallberg var førstemann til å gjøre som sjefen sa. Han tråkket til fra åtte meter og sikret 24-26. Det var ulidelig spennende. Klokka hadde passert 20 minutter, var det ikke mulig å få en litt større ledelse? Neida. I stedet ordnet BSK 25-26. før Fredrik Engelstad tok fram storslegga for femte gang til 25-27. Oioioi. Vær stå snille, stå imot!

Anton Mynster Kronborg var kommet inn i midtforsvaret sammen med Tarik. Engelstad, Hallberg og Segujja styrte angrepene. Men Fredrik E ble for aleine om å tørre. BSK-keeperen reddet to på rad, og på 26-27 tok BSK-trener Jørgen Laug timeout.

– Tett i midten no så vi slipper de skuddene på utsiden av 3-erne. Hver ball teller nå. Vi må ta returene, og vi må løpe, sa Laug før spillerne gikk ut til de siste 5.28 minuttene.

BSL fikk utligningen sin på 27-27. Men så var Sander WL tilbake i manesjen og ordnet 27-28. BSK fikk nytt 7-meterkast, men nok en gang sto Sander Akerlie i veien! Fantastisk!

Tarik på linja
Så glipper det i angrepsspillet med ny teknisk feil, og BSK rusher inn 28-28. Sander WL finner Tarik på linja, og dommerne peker på sjumeterstreken. Kristoffer Norgren skårer sitt sjette mål til 28-29, og bare 2 minutter igjen. Makan!

Midtbø Sundal slipper til fra 10 meter og skårer sitt åttende, til 29-29. Halvannet minutt igjen når SH går i angrep. Mats Bjørnstad redder skuddet fra Sander Ree-Lindstad, og hjemmelaget har 45 sekunder på seg til å skåre og vinne. 25 sekunder før slutt tar Laug en ny timeout.

– Uavgjort er helt greit, men vi går for seier. Bare pass på klokka, sa han.

Men de får ingen seier. De får bare det ene poenget, og jammen kan det føles som et lite ran det også. For Sander Akerlie redder skuddet fra Trym Korperud Johnsen med bare to sekunder igjen. Sander Akerlie forsøkte seg med et langt utkast opp mot BKS straffefelt, men ingen SH-spiller nådde opp og fløyta gikk for full tid på 29-29.

– Fa…, vi skulle hatt to poeng i dag. De var jo ikke likt med oss før i kampens siste sekunder. Nå må folk møte opp i hallen mot Arendal på søndag, vi trenger hjelp fra publikum der, sa Sandefjords bestemann Anders Hallberg etter kampen.

SHs lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Håkon Økern 3, Anders Hallberg 7, Fredrik Engelstad 5, Simen Søgaard, Kristoffer Norgren Olsen 6 (2), Sander Wennberg Linderud 3, Mats Mork 1, Magnus Galabuzi Segujja, Sander Ree-Lindstad 1, Lasse Døsen, Anders Jansrud 1, Sander Haakestad, Anton Kronborg, Tarik Repesa 2.

Bildetekst
Sander Akerlie reddet det ene poenget for Sandefjord mot Bækkelaget i kampens siste sekunder.