– Greit å bli kvitt den debut-sekken! – Sandefjord
Johan Hedlund Bergqvist var Sandefjords bestemann mot Drammen, selv med 31 baklengs.

– Greit å bli kvitt den debut-sekken!

Det var ingen som forventet Sandefjord-seier i Drammenshallen, men både spillere og trenere hadde håpet på noe bedre enn 23-31 tap i come-backet i REMA1000-ligaen. – Vi var nok mer preget av debut-nerver enn jeg tenkte. Men nå er det bare å rette blikket mot ØIF Arendal-kampen på onsdag. Vi kan ikke deppe mer enn et kvarter, sier trener Einar Veierød.

Sandefjord-gutta visste at de ville møte et offensivt Drammen-forsvar. Hjemmelaget kjørte ut i en 4-2 formasjon med spillere som lå høyt på både Jonas Myreng Elverhøy og Magnus Langeland. Men Einar Veierøds gutter klarte ikke å bruke de rommene som oppsto på motsatt side av banen. Tempoet var for svakt, avslutningene ble for dårlige, Drammen sikret seg ballkontroll og kontret inn en stadig større ledelse.

Burde klart bedre
– Det er heldigvis ikke mange lag som spiller så offensivt som Kristian Kjellings mannskap. Men vi burde klart oss bedre. Hadde vi fått til noe av det vi har trent på, så kunne kampen blitt en annen. Men så lenge Drammen kunne fortsette i samme stil, og lykkes, ble det vanskelig, sier Veierød.

Tamt på banen
De for anledningen hvite- og blåkledde kom optimistiske til Drammenshallen. De var klare til å gi Drammen kamp. Men allerede under oppvarmingen virket spillerne litt humørløse, litt defensive.

Og den samme stemningen tok de med seg ut på banen. Det aggressive spillet som de viste i treningskampen mot Haslum, lot vente på seg. Spillerne ble statiske, ballen gikk for sakte og avslutningene var for dårlige.

Elverhøy sto fram
Unntaket var Jonas Elverhøy, som sto for tre av de fire første Sandefjord-målene. Like fullt, bare 6 mål på 25 minutter var langt fra standard. 17-10 til halvtid var egentlig et riktig resultat.

– Vi kollapset heldigvis ikke. Vi tapte andreomgang bare med ett mål. Basert på de første tretti kunne det fort blitt 14-15, sier trener Veierød.

Pluss for Johan og Emil
Han er fornøyd med innsatsen i etablert forsvar, med Johan Hedlund Bergqvists keeperspill (redningsprosent på 34) og med Emil Sundfær Johnsens innsats i forsvar. Han er mindre fornøyd med angrepsspillet, med uttelling fra strek og kant, med avslutningene som gjorde Drammen-keeper Sander Heieren til sitt lags beste, og med kombinasjonene.

– Vi har hatt framgang i angrepsspillet de siste treningskampene. I dag gikk vi et par skritt tilbake. Men ikke tru at vi ikke har mer å gi. Det skal vi vise allerede på onsdag, sier Veierød.

Mange på skåringslista
Målskårere søndag: Jonas Myreng Elverhøy 4, Simen Søgaard 4 (4), Magnus Langeland 3, Fredrik Svendsen 2, Fredrik Engelstad 2, Kristoffer Norgren Olsen 2, Sander Wennberg Linderud 2, André Pung Tuzov 1, Jørgen Skalleberg 1, Magnus Galabuzi Segujja 1, Sander Ree-Lindstad 1.