Drammen-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Drammen-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Sandefjord møter Kristian Kjellings menn midt imellom Drammens to møter med H71 fra Færøyene i Europacupens 2. runde. Kan det ha betydning for utfallet i Drammenshallen onsdag?

Møtet med Sandefjord onsdag blir Drammens syvende kamp siden 3. oktober. Det er et uvanlig tett kampprogram for alle andre norske klubber enn Elverum. Lørdag var de på Færøyene og vant såvidt det var mot H71 (24-22). Returkampen går søndag, deres åttende kamp på tre uker. Med bare to mål å gå på fra bortemøtet må Drammen skjerpe seg for å komme seg videre i Europacupen.

Helt siden utenlandsproffen og landslagsprofilen Kristian Kjelling tegnet trenerkontrakt med Drammen i 2016 har håndball-Norge ventet på at det gamle storlaget fra vestsiden av Drammenselva skal slå til og bli en virkelig tittelutfordrer. Den eneste sesongen det har luktet gull av så langt, er 2017/18-sesongen som endte med NM-gull, sølv i serien og semifinale i sluttspillet. Ellers har det blitt med kvartfinaler og semifinaler i cup og sluttspill, og den «bitre» tredjeplassen i serien, bak Elverum og ØIF Arendal.

En som bidro til Drammens NM-gull i Spektrum i romjula 2017 var for øvrig vår egen Kristoffer Norgren Olsen, som med et straffekast også sikret seg en gullskåring i 28-23 triumfen over Bodø.

Tatt nye steg
Denne sesongen ser Drammen ut til å ha tatt et nytt steg. Kristian Kjellings menn, og blant dem våre egne Viktor Petersen Norberg og André Bergsholm Kristensen, har overbevist i veldig mange av sesongens første kamper. De tapte riktignok overraskende 27-22 for Fjellhammer i serieåpningen, men 16-målsseier over Kristiansand, 16-målsseier over Tønsberg Nøtterøy, 15-målsseier over Haslum (i NM) og, ikke minst, 13-målsseier på bortebane mot Nærbø, er resultater det svinger av. Selv ikke i toppsesongen 2017/18 kunne drammenserne vise til så mange slike storseirer.

Det er flere årsaker til det, men vi kan trekke fram et par av dem:

Drammens playmaker Gøran Sørheim har vært skadeforfulgt i flere sesonger. Nå er han skadefri, og det synes.

Hermann Vildalen, som kom fra ØIF Arendal før denne sesongen, har endelig fått det til å funke igjen. Han var god sist gang han var i Drammen også, så god at han forsvant til Danmark etter bare noen få spilte kamper. Men Danmark-oppholdet ble slett ingen suksess, og det ble neimen ikke fjorårssesongen i moderklubben ØIF Arendal heller. Det er tydeligvis noe spesielt med relasjonen mellom Kjelling og Vildalen, for nå er han tilbake igjen i storslag.


Sikkert valg
Viktor Petersen Norberg har etablert seg som et sikkert førstevalg som høyre bakspiller for Drammen. I en amputert 2020/21-sesong ble han lagets toppskårer, og så langt denne sesongen har han bare nevnte Vildalen foran seg på toppskårerlista.

I sommer foretok André Bergsholm Kristensen et spennende sprang fra Arendal til Drammen, sammen med Hermann Vildalen. Han fikk aldri førstekeeper-tillit av Arendal-trener Marinko Kurtovic. Nå har han byttet ut makker Kristian Jurisic med en annen keeper som har opplevd en voldsom oppblomstring de siste to sesongene, Sander Heieren. Foreløpig har Heieren beholdt førstevalg-statusen i Drammen. Med André tett i rygg kan han ikke tillate seg mange sleiver før en plass i startsekseren er byttet med en stol på sidelinja.