Bare halve Elverum blir med til Elverum – Sandefjord

Bare halve Elverum blir med til Elverum

Vi er på en måte Elverum 2 i årets REMA1000-liga. Men når vi drar til Terningen Arena for å spille kamp søndag, må to av fire elverumsinger se kampen fra TV-stolen hjemme i Sandefjord.

Sander Wennberg Linderud, Sander Ree-Lindstad, Simen Søgaard og Jonas Myreng Elverhøy – alle de fire Sandefjord-spillerne har det til felles at de har spilt håndball for Elverum. De spilte sågar på samme rekruttlag for et par sesonger siden.

Nå spiller alle fire i blått, og hvis alt hadde gått som planlagt, ville de utgjort en fjerdedel av Sandefjord-laget som drar til Elverum i morgen. Men så går sjelden alt som tenkt i idretten.

Denne høsten har vi slitt usedvanlig mye med skader, og i rehabiliteringsavdelingen hører både Simen Søgaard og Jonas Elverhøy til for øyeblikket. Ingen av dem er langvarig skadet, heldigvis, men de er heller ikke klare for et møte med gamleklubben.

Fire av seks ute
Til Elverum drar heller ikke venstrekant Kristoffer Norgren Olsen og strekspiller Tarik Repesa, Det betyr at fire av seks førstevalg ikke er disponible for trener Einar Veierød. Men slik har det vært noen uker nå, og senest sist torsdag da det ble 29-25 seier over Kolstad.

17 år gamle Eirik Jarl Haukedal ble helten over alle helter mot trønderne. Den unge keeperen er selvsagt med i 16 mannstroppen til søndagens kamp, sammen med keeper-kollegaene Johan Hedlund Berqvist og Christian Morillo Lyngbø.

Tripler to steder
Veierød har valt en trippelløsning på venstrekant og i midten bak også.

Både Magnus Galabuzi Segujja, Henrik Bjørntvedt Olsen og Sander Haakestad er tatt ut som kantspillere, mens trioen Magnus Langeland, Fredrik Svendsen og Sander Ree-Lindstad normalt sett opererer som midtbacker.

Bare én strekspiller
Som venstrebacker drar André Pung Tuzov og Emil Sundfær Johnsen, mens Sander Wennberg Linderud og Fredrik Engelstad tar plassen på motsatt back. Jørgen Skalleberg og Janis Pavlovics utgjør høyrekant-paret, og Håkon Økern er tatt ut som den eneste strekspilleren i troppen.

Det blir til sammen 16 spillere.

Sander Wennberg Linderud spilte for Elverum så sent som i vår. Hva tenker han om at Elverum nå bare for hjelp av et par hundre hjemmesupportere, mot 1500-2000 til vanlig?