Elverum skøyt oss i fillebiter – Sandefjord

Elverum skøyt oss i fillebiter

Elverum-skuddene haglet i Terningen Arena, og alle bortsett fra tre havnet i Sandefjord-nettet. Norges beste håndballag ble minst to nummer for store for gutta i blått.

Vi visste det ville bli tøft, trolig den tøffeste oppgaven i årets REMA1000-liga. Men vi håpet det skulle bli litt mindre tøft enn det faktisk ble. For hjemmelaget var i lekehumør, og ingen av keeperne våre hadde dagen. Da måtte det gå galt.

Starten var lovende. Elverum kom ikke mer enn ett mål foran før på 8-6 etter snaue 12 minutter. Ballene føyk i mål på begge sider av banen, og følelsen var at dette kom til å bli målrikt. Lagene fortsatte i samme høye angrepstpmpo, men forskjellen var at Elverum-keeper Emil Kehri Imsgard begynte å redde noen skudd, mens de fortsatt suste rundt ørene og beina til Sandefjord-keeperne.

Alle keeperne sleit
Det hjalp ikke om han het Johan Hedlund Bergqvist eller Christian Morillo Lyngbø. Dvs Christian hadde tre redninger i den perioden han var inne, og akkurat da fulgte lagene hverandre. Men så stormet hjemmelaget fra igjen.

8-6 ble til 11-7 og 16-11. Gutta i blått spilte seg til mange gode sjanser, men i Elverum-målet hadde Imsgard spilt på seg nødvendig selvtillit. Han stengte buret mot det polske storlaget Kielce I Champions League på torsdag og gjorde det samme i kveld. Det hjalp egentlig ikke hvem Einar Veierød satte utpå.

Fine Engelstad-mål
Til pause sto det 21-13, og slaget var i realiteten allerede tapt. Like fullt, gutta gikk på med fornyet innsats. Elverum hadde byttet keeper til Torsten Fries, mens unggutten Eirik Haukedal fikk prøve seg i Sandefjord-målet. Det tok litt tid for Fries på komme igang igjen, og Fredrik Engelstad benyttet anledningen til å skåre to fine mål.

Men så stengte hjemmelaget buret igjen. Bomskuddene, og de tekniske feilene, kom på rekke og rad, mens ballene fortsatte å suse inn i Sandefjord-målet. Midtveis i omgangen reduserte vår toppskårer André Pung Tuzov til 31-19, men så ble de tolv målene til tretten, fjorten, femten, seksten og til slutt 18 mål på 42-34. Henrik Bjørntvedt Olsen skåret kampens siste mål, og samtidig fikk han en skikkelig vridning og måtte hinke ut av banen med en stor bandasje rundt kneet.

Ingen hadde ventet at vi skulle ta poeng i Terningen Arena, og det gjorde vi ikke heller. Men ikke dermed sagt at vi ikke kan ta poeng i Jotunhallen søndag om en uke. Halden kan være en passe motstander å la denne skuffelsen gå ut over!

Målskårere mot Elverum: André Pung Tuzov 5, Håkon Økern 4, Fredrik Engelstad 4, Janis Pavlovics 3, Sander Wennberg Linderud 3, Magnus Langeland 2, Sander Haakestad 1, Sander Ree-Lindstad 1, Henrik Bjørntvedt Olsen 1.

På bildet er Fredrik Svendsen i kam med to tidligere San defjord-gutter, Simen Holand Pettersen (t.v.) og Kristian Hübert Larsen.