Elverum-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Elverum-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Det er ingen som forventer flere Sandefjord-poeng før jul. Kan det likevel bli en megasmell på Elverum?

Ettermiddagens møte med suverene Elverum er i utgangspunktet kattens lek med musen. Laget som topper tabellen med full poengpott og 115 plussmål etter de første fjorten kampene er soleklare favoritter mot Einar Veierøds gutter.

Sist lagene møttes, i Jotunhallen i september, endte det med 45-23 seier til gjestene fra Innlandet. Det opplevdes voldsomt den gangen. Elverums keeper Emil Kheri Imsgard var i det umulige hjørnet, reddet halvparten av alle Sandefjord-skuddene og sendte venstrekanten Orry Freyr Thorkelsson ut på kontring etter kontring. Han stoppet først på 13 skåringer.

Med en keeper i det umulige hjørnet, og eget forsvar/målvakter som ikke klarte å stå imot Elverum-presset, endte det som det måtte.

Men Børge Lunds mannskap kan også ha en dårlig dag. De vant med bare ett mål borte mot både Drammen og Kolstad, og hjemme i Terningen vant de med to over ØIF Arendal og Halden. Fram til nå har de imidlertid hatt for vane å dra disse jevne kampene i land.

Skal Sandefjord klare å true Elverum må forsvaret sitte og keeperne lykkes. Det blir om å gjøre å holde Elverum så nære 30 mål som mulig. Det krever aggressivt forsvarsspill; Elverums playmakere Tobias Grøndahl og Josip Vidovic må forstyrres i angrepsoppbyggingen, skyttere som Simen Holand Pettersen og Dominik Mathe må holdes på god avstand. Samtidig som strekspillerne må pakkes inn og kantspillerne helst ikke skal få ballen.

Det høres ikke enkelt ut. Det er ikke lett heller. Men det er ikke umulig…

Bildetekst:
Håkon Økern i aksjon i Terningen Arena forrige sesong. Reiser han hjem i kveld med årets julegave?