Slo Fjellhammer 32-30. – Ikke sett makan til pingler, sa en glad Veierød etterpå – Sandefjord

Møtet mellom Fjellhammer og Sandefjord ble et kaos nesten uten like. Og da hjemmelaget gikk ut mann-mot-mann på stillingen 27-31 og 3,20 minutter igjen å spille, var trener Einar Veierød glad for at Lørenskog sykehus lå like ved. – Jeg var sikker på at jeg skulle få hjerteinfarkt! Makan til pingler har jeg aldri sett! De minuttene skal jeg absolutt ikke se i reprise, sa Veierød, som uansett var strålende fornøyd med to nye poeng etter seier 32-30.

Vi opplever det hver gang vi er i Lørenskoghallen. Et uendelig kaos. Masse utvisninger, tvilsomme dommeravgjørelser, rare prestasjoner og supertette kamper. I fjor endte det f eks 25-25.

I år så det ut til å bli akkurat det samme. Lagene fulgte hverandre som skygger i 1. omgang. Fjellhammer klarte ved et par anledninger å komme både tre og fire mål foran, men hvor lenge var Adam i Paradis? De blå strammet opp forsvaret, finstilte skuddarmen og hentet seg inn igjen til 16-16 ved halvtid.

2. omgang fortsatte i samme stil. Halvveis sto det 22-22. Erik Hübertsen sendte hjemmelaget foran 23-22 fra 7-meteren, men det var også siste gang Fjellhammer var foran i målprotokollen. For da startet Sandefjord innspurten. Anført av backene André Pung Tuzov og Sander Wennberg Linderud gikk de opp til 25-27 og senere 27-31 med bare drøye fire minutter igjen å spille.

Gammel kjenning
Underveis hadde Fjellhammer pådratt seg to røde kort (3×2 min på begge), bl.a. på den gamle Sandefjord-spilleren Bård Egil Tobiassen. En spiller som overraskende nok ble satt inn fra start i Fjellhammer-forsvaret, og som gjorde det han er der for – tråkket knallhardt til i forsvar.

– Vi visste at Fjellhammer var passe desperate etter å vinne denne kampen, og at de ville satse absolutt alt på to poeng. Det viste de ved å bruke Bård Egil, men også at de satte innpå Alexander Mitrovic, som ikke har spilt på flere måneder, sier Einar Veierød.

Mann-mot-mann-kaos
Etter at Fjellhammer tok timeout da klokka viste 26.41 dreide kaos-spiralen ytterligere et par-tre omganger. For trener Kristian Bliznac sendte laget sitt ut i mamma-mot-mann i et desperat forsøk på å redde i det minste ett poeng.

Og Sandefjord-gutta ble stående bokstavelig talt med ballen i handa. De ble stokk stive, glemte alt om hva du gjør for å komme forbi en motstander, og Fjellhammer fikk de mulighetene de trengte til å skape fornyet spenning j kampen. I tillegg pådro Håkon Økern seg en litt uforklarlig utvisning, og situasjonen ble bare enda vanskeligere.

Aldri nærmere
Men straffemålet fra Hybertsen som ga 30-31 var det nærmeste de kom. I neste angrep suste Sander Linderud inn 32-20, og da keeper Johan Hedlund Bergqvist stoppet skuddet fra Marius Kleiven med bare halvminuttet igjen å spille, var seieren sikret. Takk og lov!

– Nå er det nesten synd at det snart er ferie. Om vi står imot i kampen mot Viking lørdag, og alle gutta holder seg skadefrie, kan vi i hvert fall få trent godt gjennom hele den kampfrie januar-måneden. Og nå kan faktisk ingen føle seg trygge på å ta poeng fra Sandefjord. Det har vi ikke minst vist i de tre siste kampene, sier Einar Veierød.

Herlig guts i laget
Han er selvsagt strålende fornøyd med de to poengene, men ikke nødvendigvis over alle av kampens faser.

– Vi kommer tilbake i kampen flere ganger, men det skyldes også at de heller ikke spilte så smart hele tiden. I første omgang taper vi jo overtallsspill også, det bør ikke skje. Men det er en herlig guts i gutta nå, det viste seg utover i kampen.

Mange som bidrar
Og så nyter vi godt av den bredden vi har i stallen. I dag griper Jørgen (Skalleberg) sjansen når han får den, Emil (Sundfær Johnsen) er stor i forsvar i 2. omgang, og i starten av kampen er jo Magnus (Langeland) ustoppelig i duellspillet.

Nå er det Viking om seks dager, hva tenker du?

– Vi gleder oss. Rett og slett. Det blir garantert tøft, men vi gleder oss. Veldig, sier Einar Veierød.

Målskårere mot Fjellhammer: André Pung Tuzov 6, Sander Wennberg Linderud 6, Jørgen Skalleberg 4, Tarik Repesa 3, Magnus Langeland 3, Simen Søgaard 2, Sander Ree-Lindstad 2, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 1, Magnus Galabuzi Segujja 1, Christian Morillo Lyngbø 1, Emil Sundfær Johnsen 1 og Jonas Myreng Elverhøy 1.