Kong Johan av Stil Arena! – Sandefjord

Kong Johan av Stil Arena!

De visste de måtte vinne for å få en ekstra sjanse. Og snakk om respons! Sandefjord knuste Follo med 36-25 i Stil Arena lørdag. Nå er Einar Veierøds gutter tilbake i førjulsform!

Hvor matchavgjørende var det røde kortet dommerne tildelte Follos danske kjempe Martin Lysdahl Hansen 18 minutter ut i den første omgangen? På stillingen 11-8 til Sandefjord fikk han se rødfargen etter en albue mot Magnus Langeland. Om det var fordi han traff, eller forsøkte å treffe, er ikke godt å se av TV-bildene. Men ut av kampen forsvant han i hvert fall, og det virket som om Follos tro på seier gjorde det samme.

Vi ledet fra start til mål. Selv om Sander Wennberg Linderud og Fredrik Svendsen (7-meter) misbrukte de første sjansene, holdt keeper Johan Hedlund Bergqvist og forsvaret hjemmelaget unna. Så puttet Kristoffer Norgren Olsen to mål på rad. Der vi lyktes, mislyktes Follo. Først på 7 meterkast etter drøye seks minutter fikk de den første ballen bak keeper-Johan.

Kong Johan
Og snakk om å redde! Johan Bergqvist sto sin beste kamp i SH-målet siden 2018-19 sesongen, da han kom til Sandefjord. Skuddforsøk fra kant, strek, høyre, venstre og midt ble stanset av 27-åringen fra Gøteborg, som viste hvorfor vi skal være glade for at han signert ny kontrakt med klubben.

Riktignok lyktes tidligere nevnte Lysdahl Hansen på tre forsøk (5-7, 7-9 og 8-10) i minuttene før han måtte forlate banen, mens forrige oppgjørs storspiller Sander Smestad bommet og bommet de få gangene han kom seg forbi Sander Ree-Lindstad i SH-forsvaret.

Kontrollerte
Og da Lysdahl Hansen forsvant ut, ble Stil Arena bare blåere og blåere. 8-11 ble til 8-15 på bare seks minutter, og gutta våre så seg aldri tilbake. 7-målsledelse til pause ble til 11-målsseier etter 2×30 minutter. I andre omgang holdt gutta konsentrasjonen oppe og leverte masse gode prestasjoner.

Mest imponerte nok Sander Wennberg Linderud med sine 9 mål totalt og en hel haug med bassist. André Pung Tuzov og Magnus Langeland viste seg også fram, og mot slutten leverte både Fredrik Engelstad og Magnus Galabuzi Segujja et par lekkerbiskener hver. Det var godt det er høyt under taket i Stil Arena, for ingen i hallen raget høyere enn Galabuzi da han sendte flyveren fra Fredrik Svendsen i nettet til 35-23.

Gud hvor godt det smakte! For en vitamininnsprøyting etter seks måneder på vent. Akkurat så gode som vi har i dag, kan vi være. Vi viste det før jul også. Og vi må vise det i Jotunhallen førstkommende onsdag. Nå er det DEN kampen vi må vinne!