Har Runar noen gang vært større favoritt i Jotunhallen? – Sandefjord

Har Runar noen gang vært større favoritt i Jotunhallen?

Søndag kl 20.00 blir det lokalderby for alle penga i Jotunhallen. Tribunene vil lyse i blått og hvitt, heiaropene vil gjalle og på banen møtes spillere og trenere med ett mål for øye: Å gå seirende ut av den mest prestisjefylte duellen i sesongen. Det er bare én hake for oss Sandefjord-supportere: Aldri har vel Runar vært større favoritt i et lokalderby i  Jotunhallen.

Det satses hardere og tøffere enn noen gang oppe på Haukerød. Og også litt anderledes. Et stort antall spillere uten lokal tilknytning forsvant ut av dørene i Runarhallen under permitteringene som ble gjennomført i vår. Tilbake kom f eks Christoffer Rambo og Trym Bilov Olsen, og i tillegg har de tatt opp 2-3 egenproduserte juniorer i stallen. 

Når du fyller på med André Christiansen, en Tobias Rivesjø som har vært i klubben i mange sesonger, Joachim Christensen i mål og Tobias Glemming ute på kanten, kan vi faktisk snakke om et lag med lokalt stempel. For første gang på en god stund. 

Serieåpningen deres onsdag var knallsterk. 13-målsseier over Haslum tyder på at Leif Gautestads menn hører med blant medaljekandidatene i årets REMA1000-liga. Mens vi av de fleste er tippet et sted blant de seks nederste på tabellen etter endt serie.

Vi åpnet ikke like positivt som Runar. 31-23 tapet for Halden bidro på ingen måte til å sette press på laget fra høyden. Einar Veierød og Anders Holand Pettersen har mye å jobbe med, og bare få dager å gjøre det på, om de skal lykkes med å løfte laget opp på det nivået som trengs for å tukte en medaljekandidat.

Noe som selvsagt hadde smalt bra. Det er ikke så kult å ligge med 0 poeng på tabellen, i hvert fall ikke særlig lenge. Og i de neste kampene venter Arendal borte, Elverum hjemme og Nærbø hjemme. Da kan det være greit å starte poengfangsten på søndag. 

Hvordan det går til slutt vet jo ingen. Mye kan skje underveis i 26 kampene som skal spilles før sluttstrek settes. Forhåpentligvis, i hvert fall. 

Og som Einar Veierød sier: – Disse lokaloppgjørene lever helt sitt eget liv.

Og David har slått Goliat, det vet vi.