FyllingenBergen-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

FyllingenBergen-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Når Sandefjord drar vestover lørdag for å møte Bergen, er det i visshet om at seier hadde gitt kjærkomne og viktige poeng. Men det blir langtfra noen enkel oppgave å fravriste vestlendingene noe som helst.

Før het klubben Fyllingen, så byttet de til FyllingenBergen. Nå er navneskiftet komplett, og fra inneværende sesong heter laget i REMA1000-ligaen rett og slett bare Bergen. På den måten vil gjengen fra Fyllingsdalen markere at de er hele byens lag og på den måten kanskje skaffe seg et markedsmessig overtak på konkurrentene, i særlig grad Viking TIF (med Christian Morillo Lyngbø og Sondre Kjendalen på laget).

Navneendringen har ikke gitt umiddelbar sportslig suksess, dog. Laget til trener Fredrik Ruud ligger på plassen foran Sandefjord på tabellen med sine 3 poeng, som de skaffet seg med uavgjort 28-28 hjemme mot Halden i starten på sesongen og så ny hjemmeseier 29-27 over Bækkelaget for en snau måned siden. Da været nok bergenserne at noe var på gang, at poengfangsten skulle ta seg opp. Men så ble det tap 26-30 for Fjellhammer og nytt tap 29-32 for Kristiansand, begge de kampene også på hjemmebane.

Dermed er det et Bergen-lag i villrede som gjør seg klare til å ta imot Sandefjord lørdag. Kampen spilles i Fana Arena og inngår i et dobbeltarrangement hvor det andre oppgjøret, i REMA1000-ligaen for kvinner, går mellom Fana og Aker Topphåndball.

Mistet mange
Hva kan så Sandefjord vente seg i Bergen. Eller Nesttun, for å være helt presis?

Fra det laget som slo Sandefjord med fire mål (30-26) i Jotunhallen i fjor høst registrerer vi at flere sentrale spillere har forlatt klubben. Det gjelder ikke minst målgarantisten og assistkongen Inge Aas Eriksen som mot oss riktignok bare skåret 3 mål, men samtidig hadde han hele 12 assist. Borte er også midtbacken Igor Karlov og høyrebacken Andreas Ungesson. Didrik Wennberg Linderud, broren til vår egen Sander, er heller ikke ikke på plass i den gule og blå Bergen-drakta.

Birk sentral
En som er på plass er derimot Birk Hermann Inselseth, som har spilt seg til en stadig mer sentral plass i laget. Etter sju kamper er han lagets toppskårer med 36 mål. Den tidligere Sandefjord-spilleren opptrer både i forsvar (høyre treer) og angrep og har gjennom de tre sesongene i vestlandshovedstaden utviklet seg til å bli en mer enn habil REMA1000-spiller.

God utvikling har også unggutten Herman Bredal Oftedal, yngre bror av ikke ukjente Stine Bredal Oftedal, hatt i Bergen-trøya. Han holder et godt grep om midtback-plassen i laget. Andre sentrale bakspillere er danskene Phillip Holm og Jens Plougstrup.

De har gode kanter i Leander Myklebust Reime og Ebbe Stankiewicz og en målfarlig strekspiller i Fredrik Clementsen. Bakerst står som oftest Tor Vårdal, en keeper som av og til kan «stenge» buret, men som i det tidligere nevnte møtet i Jotunhallen i fjor endte med en redningsprosent på 29.

Det bør vel ikke være nok til å slå Sandefjord???