LAGET imponerte mest i dag, sier Veierød – Sandefjord
Sander Akerlie var sterkt delaktig i at Sandefjord slo Fyllingen 22-17 i Framohallen i går. Han reddet halvparten av skuddene!

LAGET imponerte mest i dag, sier Veierød

Snakk om drama! Bergen mot Sandefjord i særdeles viktig kamp i REMA1000-ligaen. Sandefjord drar det lengste strået, vinner 30-26 og trener Einar Veierød utroper HELE LAGET som vinnere! Fantastisk!

Før kampen sa trener Veierød at på en skala fra 1 til 10 var denne kampen en 10-er i forhold til viktighet. Altså, ingen kamp kan være viktigere. Da var han omtrent midtveis på en 8 timer lang busstur til vestlandshovedstaden. Med seg i bussen hadde han 13 spillere som skulle gi alt for å få med seg to poeng på den like lange bussturen hjem igjen.

Og det var det som imponerte ham aller mest denne kvelden; hele lagets evne og vilje til å gjøre jobben. Uten spillmotor Anders Hallberg, og i litt over en omgang også uten lagets toppskårer Kristoffer Norgren Olsen.

– Vi snakket mye om det på Norheimsund, da vi stoppet for å spise og prate. Om hvor viktig det ville bli at alle gjorde jobben sin, tok det ansvaret som følger med oppgaven. Så hvis du spør meg hvem som imponerte meg mest i dag, så svarer jeg «laget». Det var så jevne prestasjoner over hele linja, akkurat det vi trengte. Helt fantastisk, sier Einar Veierød.

Han sitter på bussen hjemover igjen og tenker på det som skjedde i Fana Arena denne lørdagskvelden. På hvordan de klarte å hente inn Bergen-ledelse 14-11 litt ut i den første omgangen ved å ta en timeout og så skåre fire på stripe etterpå. Snakk om uttelling på en liten prat!

Ved pause sto det 16-17. Gjestene fra Sandefjord var i føringen, og hjemmelaget kom aldri mer i den posisjonen. Ledelsen vår varierte riktignok fra ett til tre mål veldig lenge, og på ett tidspunkt – på 22-22 – var de på høyde. Men da tok heldigvis Bergen timeout, og det var dumt. For Einar Veierøds menn skåret fire på stripe igjen, til 22-26, og da var det bare drøye sju minutter igjen å spille.

Den ledelsen var det ikke mulig for Bergen å hente inn igjen. Sandefjord spilte for godt, hjemmelaget lyktes ikke, og tida ble for knapp. De blå vant 30-26, og duverden hvor det smakte!

– Det er fantastisk deilig. I dag gjennomførte vi som mot Haslum, omtrent prikkfritt. Trengte vi å justere, så gjorde vi det, og spillerne fulgte opp. Spillere som til vanlig sitter mye på benken, som Mats Mork og Sander Ree-Lindstad, leverer ypperlig, og kantene våre tar initiativer som de aldri har gjort før. Og Sander Akerlie, som ikke har spilt for mye de siste månedene, kommer inn og leverer så til de grader. Det var så deilig! sier Einar Veierød.

Ikke rart han er glad, da. Han lyktes med det meste sammen med spillerne sine lørdag. Som f eks da Sander Akerlie byttet plass med Johan Hedlund Bergqvist i SH-målet mot slutten av 1. omgang.

– Johan sto ikke dårlig, men han fikk ikke nok hjelp i midtforsvaret. Vi ble for passive, rett og slett, kom ikke nok fram på bakspillerne deres. Men så byttet vi keeper, og det endret kampbildet. Det er moro både for han som går ut og han som kommer inn. Nettopp fordi vi snur kampen, sier han.

Han er opptatt av det luksusproblemet han har om dagen: Nemlig at så mange spillere leverer sakene når de får sjansen.

– Det viser at det bor så mye i så mange. Det er en vanskelig oppgave det å la så mange som mulig få muligheten til å skinne. Men det er langt bedre enn det motsatte, sier Einar Veierød.

For å nevne det: Sander Akerlie ble utropt som Sandefjords beste spiller mot Bergen. Slett ikke ufortjent. Men som Veierød sa: I dag vant LAGET. Med store bokstaver.

Målskårere mot Bergen: Anders Jansrud 6, Magnus Galabuzi Segujja 5, Simen Søgaard 5 (1), Sander Wennberg Linderud 4, Sander Ree-Lindstad 3, Kristoffer Norgren Olsen 3 (2), Lasse Døsen 1, Håkon Økern 1, Mats Mork 1, Tarik Repesa 1.