Det var bare Magnus (21) som steg til værs i Halden – Sandefjord

Det var bare Magnus (21) som steg til værs i Halden

Atten minutter ut i 2. omgang var vi bare tre mål bak. Endelig hadde vi flyten. Men så glapp det i overtall på to klare målsjanser, og Halden rodde til slutt i land en komfortabel seier 31-23.

Halden er ingen ønskemotstander for Sandefjord. I fjor møtte vi dem i Jotunhallen og tapte med elleve. Bortekampen forsvant i covid19-tåka. Nå innledet vi en ny sesong med åttemålstap mot «ulvene» fra langt sørøst i landet, og ingen kan si at ikke Halden vant en fortjent seier. De ville mest, de var best, og de vant.

Uffda, tenkte vi etter de første minuttene. Halden ordnet to fine mål, vi rotet bort ballen og skjøt i stolpen. Så bedret det seg. Mats Mork skåret sitt første mål i REMA1000-ligaen, Kristoffer Norgren Olsen overlistet Haldens keeper veteran Morten Nergaard for første gang av i alt seks, og vi hadde kontakt igjen.

En kontakt som holdt i tolv minutter. Da stakk Halden fra. 5-4 ble til 11-5 i løpet av bare åtte minutter. Vi misbrukte fem gode sjanser, de skåret på sine. Det er så små marginer, men neimen om de gikk vår vei denne gangen.

Ingenting fungerte
Etter 11-5 så det ut som om vi hadde gitt opp den første omgangen. Det var ikke noe trøkk, ikke noe guts, ikke noe balltempo og ikke noen spillere med horn i panna i forsvaret. Resultatet ble deretter, Halden ledet 18-11 ved halvtid.

Men så snudde det altså. Fra 18-11 til 23-20 på atten minutter. Og Halden fikk en to minutter, vi fikk straffe. Hjemmelagets andrekeeper Jonas Stenersen kom inn og reddet forsøket fra Kristoffer Norgren Olsen. På motsatt side skåret Halden. Så var det Simen Søgaard som fikk kjempevinkel og fri bane, men skuddet gikk rett på Morten Nergaard. På motsatt side skåret Halden. Dermed sto det 25-20, og det lille glimtet av håp forsvant som dugg for solen.

Heia Magnus!
Det var i denne perioden Magnus Galabuzi Segujja kom på banen for første gang i kampen. Som midtback til og med. Med Magnus kom tempoet, fintene, gjennombruddene. Han skåret to og skaffet den nevnte straffen. Vi hadde plutselig både trøkk og guts og tempo. Dessverre klarte vi ikke å utnytte det godt nok.

Fra 25-20 hadde Halden kontroll igjen. Stormen var ridd av. De kunne roe ned, faren var over.

Målskårerne våre: Kristoffer Norgren Olsen 7 (2), Anders Jansrud 3, Magnus Galabuzi Segujja 2, Sander Wennberg Linderud 2, Sander Ree-Lindstad 2, Simen Søgaard 2 (1), Håkon Økern 1, Anders Hallberg 1, Fredrik Engelstad 1, Mats Skudvig Mork 1, Sander Haakestad 1.