Stiller tilnærmet uendret lag mot Haslum søndag – Sandefjord

Stiller tilnærmet uendret lag mot Haslum søndag

Janis Pavlovics kommer inn som tredjemann på høyrekanten, ellers stiller Sandefjord med samme lag mot Haslum søndag som mot Nærbø. 

Det har vært progresjon hos de blå over de siste ukene, selv om det ikke har gitt seg utslag i så nange poeng ennå. Heldigvis er det flere lag som sliter med akkurat dét. Mellom Sandefjord (3 poeng) og FyllingenBergen (8) på 9. plass skiller det bare fem poeng. Innimellom ligger Halden (6), Fjellhammer (6) og Viking (5). Og fortsatt er det 14 kamper og 28 poeng å kjempe om.

Slo Elverum klart
Haslum i Nadderud Arena er i utgangspunktet en vanskelig oppgave. Det er ikke mer enn tre uker siden de knuste serieleder Elverum på samme arena (31-23). Etter det har de slått Kolstad i Trondheim (24-23) og Viking på hjemmebane (29-25), men de har også tapt for Halden i Remmenhallen (31-33). I øyeblikket ligger de på 5. plass med 12 poeng.

Einar Veierøds mannskap må forberede seg på å møte et lag med masse energi. Anført av forsvarskjempen Viktor Glatthard, sveitseren som kanskje er aller mest kjent for sin evne til å juble hemningsløst i enhver situasjon, er de klare til å kjempe til siste slutt for poengene. 

Gode kanter
Høyrebacken Benjamin Hallgren er deres fremste angrepsvåpen, men de skårer også mange mål fra kant. Stian Brevik på venstresiden er lagets toppskårer med 53 mål på ti kamper, godt fordelt mellom etablert angrep, ankomst og 7-meterskast.

På motsatt side har urokråka Nicolai Strickland hadde god uttelling i de siste kampene (41 mål).

Haslums keeperduo Trond Tjemsland og Thomas Langerud Kristoffersen holder godt norsk nivå og kan fort bli kampavgjørende hvis Sandefjord-gutta slurver i avslutningene. 

Tid til samtrening
Vårt eget mannskap da? De har fått enda noen dager på å spille seg sammen, og spillere tilbake fra skade blir stadig friskere. Ikke minst blir det spennende å se hvor mye Einar Veierød tør å bruke Jonas Myreng Elverhøy i angrepsspillet.

I de to kampene han har spilt etter skadefraværet (var ute i åtte uker) står han med pene 6 mål på 7 forsøk, og det er ikke mange minuttene han har fått prøve seg. Men Haslum husker nok hvor høyt Jonas fløy da lagene møttes til treningskamp rett før seriestart. En kamp  Sandefjord vant, og som gir bud om at det kan bli moro i Nadderud Arena i morgen også.