Veierød: – Skulle tru det er vi som kommer fra Bærum – Sandefjord

Veierød: – Skulle tru det er vi som kommer fra Bærum

Seksmåltap for Haslum er ingen katastrofe, men manglende trykk og gnist i spillet kan fort bli det. – Dette ble for pent og pyntelig. En kunne nesten tru det er vi som kommer fra Bærum, sa Sandefjord-trener Einar Veierød etter nok et tap.

I Nadderud Arena var gjestene i blått med fra start, noe de har slitt med i kampene så langt denne sesongen. Anført av en glitrende keeper Johan Hedlund Bergqvist i SH-målet var vi fullt på høyde med Haslum. Etter 17 spilte minutter ledet vi sågar 9-7 etter en suser fra kampens toppskårer André Pung Tuzov.

Men så kom fire bom på rad, mens Haslum skåret på sine sjanser, og plutselig sto det 11-9. De var oppe i en tremålsledelse også, men til halvtid sto det 17-15, og poengmulighetene var absolutt til stede.

Lyst, så bare mørkt
5,30 ut i den andre omgangen utlignet Janis Pavlovics til 19-19, og det så virkelig lyst ut. Så ble det først en 2-minutters utvisning på Sander Ree-Lindstad, og bare sekunder senere en tilsvarende på Pavlovics. I spill 4 mot 6 skåret Haslum tre ganger mot Sandefjords smultring, og det sto 22-19.

Sander Ree-Lindstad hadde ikke mer enn såvidt kommet innpå banen igjen etter utvisningen før han forsvant ut igjen, denne gang for resten av kampen. Han satte inn en takling som dommerne mente kvalifiserte til rød kort, Dermed ble det et nytt undertallsspill for Veierøds menn, og nå virket det som om litt av piffen var gått ut av laget.

Misbrukte sjanser
Haslum gled sakte, men sikkert fra. Vi tapte dueller både i forsvar og angrep, Haslums keeper Thomas Kristoffersen bygde selvtillit med stadig nye redninger. Fra 20 spilte minutter og til det bare var tre minutter igjen misbrukte vi sju gode sjanser og skåret på. bare én. Haslum gikk fra 28-23 til 31-24, og selv det minst håp var borte.

– Vi taper duellene i forsvar og gir dem et utall muligheter til å skåre fra seks meter. Og så gir vi oss for lett i angrepsduellene. Vi må rett og slett mer opp i ringene om vi skal hente poeng i denne ligaen. Vi har snakket om det, og det var forbedring både mot Bækkelaget og Nærbø, men denne kampen var et steg tilbake igjen, sier Veierød.

Johan keeper var best
Johan Hedlund Bergqvist ble kåret til vår beste spiller mot Haslum, og det med rette. Sandefjord-keeperne har ikke hatt så mye å glede seg over så langt denne høsten, derfor smakte nok dette ekstra godt for Johan. Bare så synd at det ikke førte til nye poeng.

Målskårere søndag: André Pung Tuzov 7, Kristoffer Norgren Olsen 5, Magnus Langeland 4, Sander Wennberg Linderud 2, Janis Pavlovics 2, Tarik Repesa 2, Jonas Myreng Elverhøy 2, Håkon Økern 1 og Magnus Galabuzi Segujja 1.