Haslum HK-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Haslum HK-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Det gikk rett og slett i dass. Sandefjord-gutta tapte den viktige kampen mot Haslum i Nadderud Arene 26-30. I stedet for å klatre forbi Nøtterøy og opp på kvalikplass, ligger vi nest siste på tabellen etter 17 kamper. – Vi kan takke oss selv, sier Sandefjord-trener Einar Veierød.

En av vårsesongens viktige bortekamper kom allerede i den første etter seriepausen. Den tidligere storklubben Haslum mot den tidligere storklubben Sandefjord.SH vant 30-22 i Jotunhallen i en kamp hvor de hadde full kontroll hele veien. I Nadderud Arena hadde de aldri kontroll. Det var forskjellen.

– Vi svikter på aggressivitet, på for mange tekniske feil, på fordårlig forsvarsspill – på alt, egentlig. Det var dårlig håndballkamp hvor vi var det dårligste laget. Haslum vant fortjent, sa Einar Veierød etterpå.

Han var misfornøyd med mye av det dommerne gjorde også, det samme var for øvrig Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno. Men som Veierød sa etter kampen: – Larsen og Johannessen går det an å prate med, diskutere med, i motsetning til veldig mange andre. Da går det seg som regel til.

Sandefjord hadde altså en gylden mulighet til å klatre på tabellen, men brukte den slett ikke. De gikk usikkert ut fra start, så ut som om de var på en middels god treningsøkt og lot hjemmelaget styre kampen. De ledet riktignok to ganger, på 1-0 og 2-1, og hang med fram til Anders Jansrud reduserte til 5-4 etter åtte minutter. Men så kom en lang og dårlig periode hvor Haslum en stund ledet med fire mål (12-8). Spillet bedret seg litt mot slutten av omgangen, og ved halvtid sto det 15-13.

Starten av 2. omgang var ikke så mye bedre, selv om de en stund bare var ett mål bak (18-17). Så kom egne feil på rekke og rad. Først to teknisk feil av Sander Linderud, så et Fredrik Engelstad-skudd som Haslum-keeperen reddet, og så to tekniske feil av Magnus Galabuzi Segujja. Plutselig sto det 23-17, og det hadde bare gått 15 minutter av omgangen.

I avslutningen av kampen var det i grunnen bare ett viktig poeng: Ikke tap med mer enn 7 mål! Einar Veierød sa det i den siste timeout-en også. For med sju målstap eller mindre ville vi ha Haslum på innbyrdes oppgjør. Den eneste lille biten av seier som Sandefjord kunne smake på søndag kveld…

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Håkon Økern, Anders Hallberg 2 (1), Fredrik Engelstad 4, Simen Søgaard 1, Kristoffer Norgren Olsen 6 (3), Sander Wennberg Linderud 3, Mads Skudvig Mork, Magnus Galabuzi Segujja 1, Anton Mynster Kronborg, Sander Ree-Lindstad 1, Lasse Døsen, Anders Jansrud 5, Sander Haakestad 1, Tarik Repesa 2.

Bildetekst
Fredrik Engelstad var en av få SH-spillere som kan være litt fornøyd med kampen mot Haslum.