Runar kom til Jotunhallen som favoritter og dro derfra som seierherrer: 20-31 – Sandefjord

Runar kom til Jotunhallen som favoritter og dro derfra som seierherrer: 20-31

På forhånd var de ansett som store favoritter, og det er ingen tvil om at gutta fra Haukerød innfridde mot Sandefjord i Jotunhallen. Men 11 målsseier gir ikke et helt sant bilde av kampen. Einar Veierøds gutter holdt følge i nesten 50 minutter på den nylakkerte parketten i Bugården.

– Det holder ikke med en venstreside uten et eneste mål, det må jeg bare si. Det blir et alt for stort ansvar på Anders Hallberg og Sander Linderud. I tillegg har vi for få skåringer fra kant og strek. Med så lite bredde er det ikke lett å slå et lag som Runar, sa Einar Veierød etter søndagens nederlag.

Han er imidlertid ikke med på at det var noe slakt. At Runar overkjørte de blå. Og selv om 31-20 høres voldsomt ut, så har han på mange måter rett. For Sandefjord hang med og vel så det i gode 45 minutter. Kvarteret ut i den andre omgangen reduserte Kristoffer Norgren Olsen til 16-19. Femmålsledelse til Runar ved halvtid var redusert med to mål, SH var i ferd med å spise seg innpå.

Fram til da hadde Johan Hedlund Bergqvist i SH-målet fortsatt storspillet fra første omgang. Men stå kom det tekniske feil på rekke og rad, og Runar utnytta balltapene nær sagt 100 prosent. Fra 16-19 til 17-23 gikk det bare fem minutter, og på de iste ti minuttene skåret vi bare to ganger, mens Runar ordnet åtte baller bak nevnte Bergqvist.

– Vi får fokusere på de første 45 og utvikle det videre. Selv om vi ble smale, og selv om vi sleit med å få ballen bak Joachim Christensen i Runar-målet, så var det mye bra. Gløden var på plass, det var ingenting å si på innsatsen. I forsvar klarte vi å stoppe både Christoffer Rambo og Trym Bilov Olsen. Johan sto også meget bra. Så vi skal ikke henge med hodet, i hvert fall ikke lenge. Det kommer nye kamper og nye poengmuligheter, sier Einar Veierød.

Målskårere for SH: Sander Wennberg Linderud 7, Simen Søgaard 3(3), Anders Hallberg 2, Kristoffer Norgren Olsen 2, Sander Ree-Lindstad 2, Tarik Repesa 2, Fredrik Engelstad 1 og Janis Pavlovics 1.

Toppskårer Runar: Tobias Glemming og Mads Falck Rekstad, begge 5.