Kolstad-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Kolstad-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Mens de venter på Sagosen og kompani, er de gode nok til å slå Sandefjord? Svaret får vi i Kolstad Arena søndag fra kl 16.00!

Det har vært sagt og skrevet mye om håndballklubben Kolstad i Trondheim denne sesongen. Helt siden det ble kjent at klubben, med REMA1000-familien Reitan i ryggen, skal hente Norges landslagskaptein, og en gang valgt som verdens beste håndballspiller, Sander Sagosen, til Trondheim. Ikke til sommeren, riktignok, men før 2023-24 sesongen.

Da skal trønderne virkelig ta opp kampen mot Elverum, ØIF Arendal og Drammen – dagens toppklubber i norsk herrehåndball. Eller mer presist – dytte Elverum ned fra tronen som Norges beste lag, ta fra dem Champions League-plassen og bli en storklubb også i europeisk sammenheng.

Det snakkes om budsjetter opp mot 80 millioner kroner, nesten tre ganger så mye som Elverum har i dag. Det snakkes om åtte-sifrede spillerlønninger, 5-10 ganger så mye som toppspillerne i norsk eliteserie har i dag.

Allerede før kommende sesong (2022-23) skal laget styrkes med landslagsspillerne Torbjørn Bergerud (keeper), Magnus Gullerud (strek), Vetle Eck Aga (forsvarsspiller primært), Sigvaldi Gudjonsson (høyrekant) og Janus Smarason (midtback).

Året etter kommer Sander Sagosen (venstreback), Gøran Johannessen (venstreback) og Magnus Abelvik Rød (høyreback), alle landslagsspillere.

Med andre ord, det er neppe mange morgendagens Kolstad-spillere som møter oss i Kolstad Arena på søndag…

I Jotunhallen i november klarte trønderne med nød og neppe å sikre seg begge poengene. Einar Veierøds mannskap leverte en sterk sluttspurt, men det endte likevel med tap 30-31. Kolstad var egentlig like heldige onsdag, da de til slutt slo Haslum 28-27 i Nadderud Arena. Haslum hadde muligheten til ett poeng i et siste angrep, men traff dårlig med skuddet. Ganske typisk for et bunnlag, egentlig, men ikke mindre irriterende av den grunn.

Sandefjord trenger to poeng for å holde på plassen blant kvalifiseringslagene i REMA1000-ligaen. Haslum spiller borte mot kriserammede Tønsberg Nøtterøy søndag kveld og må forventes å ta begge poengene. Nøtterøy har mistet 13 av 16 a-spillere og må stole på veteran-trioen Dragan Kondic, Kennie Boysen og Michael Jonassen. De er gode de, men det skal ikke være nok til å ta poeng i eliteserien.

Kan vi håpe på poengfangst i Midt-Norge?

Bildetekst
Oppmann Geir Nordvold jubler med keeper Eirik Haukedal etter seier 29-25 over Kolstad i Jotunhallen forrige sesong. Eirik er tilbake på a-laget etter et lengre skadefravær og imponerte stort for 2. divisjonslaget vårt mandag.