Kolstad-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Kolstad-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Det var en særdeles lite fornøyd Sandefjord-trener som satte seg på bussen til Værnes etter tolvmålstap (35-23) for Kolstad søndag ettermiddag. – Null innstilling gir null poeng, var Einar Veierøds presise beskrivelse av hva han opplevde i Kolstad Arena.

Kolstad i Trondheim er ingen selvsagt poengfangst for et Sandefjord-lag bare såvidt over nedrykksstreken i REMA1000-ligaen. Men det kunne skje, Kolstad var jo heldige som vant med ett i Jotunhallen i fjor høst. Søndag var de i hvert fall ikke heldige, bare mer enn dyktige nok til å tukte et Sandefjord-lag som så ut ti å være alle andre steder enn i Kolstad Arena.

– De var fullstendig fraværende. Ingenting av det vi planla forsvarsmessig ble fulgt. Framover klarte vi ikke å skape noe som helst ubalanse hos Kolstad. Vi måtte slite oss til hvert eneste mål. Nei, dette var ikke bra. Men vi kan ikke bare glemme denne kampen, vi må lære av den. Og det viktigste vi kan lære er at uten rett innstilling får du ikke et eneste poeng i REMA1000-ligaen. Det kan du bare glømme!

Vi var med i 20 minutter. Eks-SH-spiller Magnus Langeland taklet Anders Jansrud stygt nok til å pådra seg 2 minutters utvisning, og Simen Søgaard skåret på det påfølgende sjumeterskaster. Da sto det 11-9 til hjemmelaget.

Men så var det også slutt. Kolstad gikk fra 11-9 til 16-10 ved halvtid, og etter hvilen fortsatte de i samme spor. På snaue ti minutter var seksmålsledelse blitt til elleve, og Sandefjord var på alle måter kjørt av lasset.

– Vi ble skutt nærmest ihjel i midten, både fra bakken og fra lufta. Enkle forsvarsoppgaver ble veldig vanskelige, og vi tapte dueller i begge ender av banen. Dårlig forsvar gir oss heller ikke kontringer. Nei, dette må vi glemme. Men også huske. For slik har vi ikke råd til å fremstå i de viktige kampene som kommer nå framover, sier Einar Veierød.

Da tenker han selvfølgelig på møtet med Tønsberg Nøtterøy i Jotunhallen allerede førstkommende lørdag, og deretter kampene mot Fjellhammer (B), Bækkelaget (H), Nærbø (B), Runar (B) og Halden (H). De bør helst bringe 7-8 poeng for å sikre en kvalifiseringsplass. Og det kan gå. Hvis gutta er så langt fra innsatsen mot Kolstad som mulig.

Sandefjords lag mot Kolstad: Johan Hedlund Bergqvist (redningsprosent 24), Eirik Haukedal (10 %), Håkon Økern, Anders Hallberg 1, Fredrik Engelstad 1, Sumen Søgaard 6 (4), Kristoffer Norgren Olsen 5, Sander Wennberg Linderud 2, Mats Mork, Anton Mynster Kronborg, Sander Ree-Lindstad, Anders Jansrud 5, Sander Haakestad 1, Espen Røhmer, Tarik Repesa 2.

Bildetekst
Kristoffer Norgren Olsen ble kåret til Sandefjords. beste spiller med fem skåringer mot Kolstad. Han også ville nok gjerne hatt med et poeng eller to i stedet…