Kristiansand Topphåndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Kristiansand Topphåndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Sandefjord-gutta fikk ikke lang tid på seg på å fordøye det bitre ettmålstapet for Nærbø søndag. Allerede i går var de igang med forberedelser til neste kamp – borte mot Kristiansand.

Etter fem serierunder er det to lag som står ten poeng i årets REMA1000-liga: Sandefjord og Kristiansand. Etter oppgjøret i Aquarama onsdag er det ett eller ingen. De to lagene møtes til dyst kl 18.30, og det er liten tvil om at det er mye som står på spill for begge.

Sandefjord har – nær sagt som vanlig – han en slow start på sesongen. I tillegg til at de har møtt tøff motstand (Runar, Elverum og ØIF Arendal på rekke og rad), har de slitt med mange skader på spillere, og poengene lar vente på seg. Mot Nærbø var i hvert fall alle utespillerne tilbake, nå venter trener Einar Veierød bare på at de to keeperne Eirik Haukedal og Sander Akerlie skal melde seg klare. Det skjer nok ikke allerede onsdag, men mot Haslum 17. oktober bør det være gode muligheter.

Kristiansand på bortebane har vært en overkommelig oppgave for de blå de siste årene. I 1. divisjonsoppgjøret i 2019/20-sesongen vant vi med to mål (31-29). Det året var Kristiansand nyopprykket og hadde bl. a. sikret seg Tyskland-proffen Eirik Køpp.

I fjorårssesongen møttes vi ikke til seriekamp, men Sandefjord gjestet sørlandsbyen for å spille to treningskamper i den lange seriepausen i januar. De endte med seirer 31-27 og 37-21.

Men hva nå? Hva skjer onsdag? Kristiansand har spilt fire seriekamper og tapt alle fire, mot henholdsvis ØIF Arendal (35-30 borte), Elverum (21-37 hjemme), Drammen (36-20 borte) og Runar (27-21 hjemme). Med andre et program veldig likt Sandefjords, og med resultater ikke så langt unna heller.

Kristiansand har vært igjennom en stor spillerutskifting etter opprykket til 1. divisjon i 2019/20-sesongen. Og selv om de ikke har tatt et eneste poeng så langt, så er det ikke sikkert de hadde regnet med det heller. Men onsdag, mot Sandefjord, må hjemmelaget ta poeng. Hvis ikke vil nok varselbjellene ringe i Agder-hovedstaden.