Kristiansand Topphåndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Kristiansand Topphåndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Sandefjord fikk seg en skikkelig nesestyver i bortemøtet mot Kristiansand. Det var spennende i 35 minutter, deretter var det hjemmelaget som styrte i Aquarama onsdag kveld. Så mye at de til slutt vant med hele 36-24.

Kampen var jevn veldig lenge. Kristiansand var riktignok oppe i tremålsledelse et par ganger i første omgang, men Sandefjord hentet dem inn igjen både på 5-2 og 12-9. Vårt store problem var de mange tekniske feilene framover. Gutta kjempet heroisk i forsvar, og rotet bort ballen i angrep. Gang på gang. I timeouten på 8-10 var trener Veierød tindrende klar opp hva han ville forbedre, men det virket ikke som om budskapet nådde fram. De blå fortsatte imidlertid med det samme; lite trykk i angrepsspillet og et spill på små marginer, så små at hjemmelaget snappet og kontret.

Fem minutter før halvtid holder Johan Bergqvist oss inne i kampen med en strafferedning, og minuttet senere ordner Fredrik Engelstad 12-11. Tre mål bak er blitt til ett, og kampen er like åpen igjen. Men de siste minuttene blir begredelige for SH. Kristiansand øker til 13-11, Engelstad ryker på en 2-minutters utvisning og hjemmelaget øker til 14-11.

Etter en time-out fra Kristiansand får vi ballen og sjansen til å pynte litt på pauseresultatet, men fire sekunder før pause blir det en ny teknisk feil for Sandefjord, og Kristiansand kan sette ballen i tomt mål til 15-11.
.
Magnus skapte håp
Magnus Galabuzi Segujja kom inn på venstreback i andre omgang og skapte ny entusiasme med to fine skåringer til 16-14. Da er det fortsatt kamp. Så misbruker vi en god mulighet, og blir deretter avblåst for brøyt, mens Kristiansand svarer med skåringer, og samme Galabuzi pådrar seg i tillegg 2 minutters utvisning.

Derfra og ut ble det aldri spennende, men mer snakk om hvor mye hjemmelaget skulle vinne. Fra benken prøvde Veierød de fleste varianter, både i forsvar og angrep, men ingenting lyktes. Kristiansand ledelse ble bare større og større og endte til slutt med skuffende

Et hyggelig poeng: Unggutten Lasse Døsen fikk sitt første REMA1000-ligamål da han ordnet 23-32 mot slutten av 2. omgang. Jakob Petrzela fikk også prøve seg på streken mot slutten og var nær ved å fange et innspill fra Anders Hallberg.

Sander Wennberg Linderud (bildet) ble kåret til vår beste spiller, vel fortjent. Så mange andre er det egentlig ikke å trekke fram fra denne kampen, som gjør at Sandefjord nå ligger alene i bunnen av tabellen med 0 poeng. Neste sjanse kommer om halvannen uke, da gjester Haslum Jotunhallen.

Målskårere mot Kristiansand: Sander Wennberg Linderud 7, Kristoffer Norgren Olsen 4 (1), Anders Hallberg 3, Magnus Galabuzi Segujja 2, Tarik Repesa 2, Fredrik Engelstad 2, Mats Mork 1, Sander Ree-Lindstad 1, Janis Pavlovics 1, Lasse Døsen 1.