– Elsker å møte publikum som viser tydelig hvem de heier på! – Sandefjord

– Elsker å møte publikum som viser tydelig hvem de heier på!

Jonas Myreng Elverhøy gleder seg til å spille i Nye Loen på Nærbø onsdag. – Det blir som på Elverum. Vi drar til en hall hvor publikum ikke akkurat elsker motstanderen, sier 19-åringen, som i sin første kamp etter skadefraværet ble kåret til Sandefjords beste mot Bækkelaget.

Han er lånt ut fra Elverum, og målet var å få spilletid. Men allerede etter to kamper i høst var han satt på sidelinja. På den siste treninga før møtet med Runar, ja faktisk etter det siste skuddet, kjente han smerter i venstrefoten.

– Det var et lite brudd på yttersiden av foten. Heldigvis slapp jeg gips, så jeg har fått trent alt annet enn løping. Men det var j…lig kjipt, sier Jonas.

Først mot Bækkelaget søndag var han tilbake på banen, og da mest i forsvar. Den jobben gjorde hans imidlertid helt strålende. REMA1000-ligaens toppskårer de tre siste sesongene, Emil Midtbø Sundal, ble holdt til 3 mål på 12 forsøk – langt under «normalt» for den keivhendte BSK-eren.

Bra 45 minutter
– Det er kult at vi løste Sundal så bra, men det var ikke bare min fortjeneste. Det var hele laget. Det var mye som var bra mot Bækkelaget, bortsett fra i åpningen. Men vi må ta med oss de siste 45 minuttene, da leverte vi både i forsvar og angrep.

Det var nok derfor vi gikk av banen med en ganske god følelse, selv om poengtapet var surt. Vi trenger marginene på vår side i så tette kamper, og det hadde vi i hvert fall ikke.

Vil gjerne bidra
– Hvordan har det vært å sitte på tribunen og se lagkameratene bryne seg mot tøffe elitelag?

– Jeg må innrømme at det har klødd i fingrene, jeg har verket etter å bidra. Det var godt å kjenne at det funka bra søndag også, i hvert fall bakover. I angrep hadde jeg jo bare jobben med å hoppe opp og skyte, sier Jonas, som endte opp med tre mål på fire forsøk på den korte tiden han fikk prøve seg framover.

Mandagen var han stølere enn vanlig, og det var flere vondter å kjenne på utover dagen.

– Men det var egentlig deilig å kjenne både stølhet og vondter. Det er lenge siden sist. Satser på at det blir litt sånn på torsdag også!

Vi kan slå de fleste, også Nærbø
– Nærbø i Nye Loen, det er en tøff oppgave?

– Ja, men jeg føler at vi har en fair sjanse til seier mot stort sett alle lag, også Nærbø. Men så kan vi også tape for alle lag. Det vises jo av at vi slår Kolstad, men taper for lag som Halden og Runar. Vi har slitt med dårlige åpninger i de fleste av kampene, men har samtidig vist at vi aldri gir opp. Det må vi ta med oss til Jæren også, sier Jonas Myreng Elverhøy.