– Nærbø måtte slite for poengene, det må vi ta med oss videre! – Sandefjord

– Nærbø måtte slite for poengene, det må vi ta med oss videre!

Sandefjord spilte seg til nok et «hederlig» nederlag (27-31) i REMA1000-ligaen mot Nærbø onsdag. Men trener Einar Veierød er optimist. – En dag snur det, det kan faktisk skje allerede mot Haslum på søndag!

Vi brukte 50 skudd på 27 mål, mens hjemmelaget klarte seg med 43 skudd for å skåre sine 31. Det sier mye om hvorfor Nærbø vant oppgjøret i Nye Loen. De blå spilte jevnt med hjemmelaget i mesteparten av kampen, men vi tapte dessverre keeperduellen. Dvs, Nærbø-gutta skjøt bedre enn oss, rett og slett.

Det florerte med målsjanser i den første halvtimen. Ikke bare nesten-sjanser, men så nær 100 prosent-sjanser som det er mulig å komme. Vegard Bakken Øien i Nærbø-målet vartet opp med 19 redninger i kampen, de fleste i den viktige fasen før pause da hjemmelaget skaffet seg femmåls-forspranget som de aldri ga fra seg.

Ikke kyniske nok
– Det var en frustrerende start. Vi skyter keeperen deres god, rett og slett, som vi har gjort i flere kamper tidligere også. Spillemessig var vi på høyde. men vi er ikke kyniske og gode nok i avslutningene. Mens de har en matchvinner som Tord Haugseng, som sørger for viktige skåringer når det trengs, sier Veierød.

Men han henger ikke med hodet nå heller, på tross av en ny null-poenger.

– Det oste energi av gutta hele veien. Innsatsen, fighterevnene, duellspillet, det var deilig å se. Det var bare avslutningsevnene som ikke strakk til. Nærbø fikk ikke den enkle seieren de så for seg før kampstart. De måtte virkelig jobbe for den, og det kan vi være fornøyde med.

Elverhøy på gang
Han opplevde å få ytterligere tilvekster av spillere før denne kampen. Nå var både Kristoffer Norgren Olsen, Jonas Myreng Elverhøy, Tarik Repesa og Simen Søgaard på plass. Elverhøy fortsatt noe redusert, det var ikke ofte han ble med opp i angrep. Men de få gangene han gjestet motstanderens 9-meter endte det med mål. Det er godt å vite foran kommende kamper.

I løpet av de 60 minuttene ble det delt ut hele 14 2-minuttere, dvs at i halvparten av kampen var et av lagene i undertall. Tarik Repesa pådro seg tre utvisninger og dermed rødt kort. Det samme skjedde for Nærbøs Lars Sigve Hamre.

– Det virket som om vi spilte i undertall hele tiden, sier Veierød. – Vi spiller godt i 7-mot-6, men det fikk vi jo nesten ikke prøvd. Vi prøvde en del nye ting også som kan bli spennende.

Magnus Langeland (bildet) er utvilsomt vår bestemann i dag. Sander Linderud er på gang, og vi klarer å utnytte Elverhøy i den lille tida med 7-mot-6.

Skade på sjela
– Det er bare fire dager til oppgjøret mot Haslum, fikk du flere skader å hanskes med på Jæren?

– Den største skaden er nok på sjela. Spillerne trur jeg det gikk bra med. Men jeg vet at en dag snur det, en dag får vi marginene på vår side. Det kan skje allerede søndag, i Nadderud Arena. Det skulle ikke forundre meg , sier Einar Veierød.

Målskårere onsdag: Magnus Langeland 10 (2), Sander Wennberg Linderud 5, Jonas Myreng Elverhøy 3, André Pung Tuzov 2, Fredrik Engelstad 2, Sander Ree-Lindstad 2, Simen Søgaard 1, Jørgen Skalleberg 1, Tarik Repesa 1.