Nærbø-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord
Fredrik Engelstad i kamp med Nærbøs forsvarskjempe Rassin Haugseng i Jotunhallen.

Nærbø-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Om idretten hadde vært rettferdig, og det er den som kjent ikke, hadde Sandefjord fått et poeng eller to i Nye Loen på søndag. For å rette opp i feilen fra i går. Men kanskje blir det gevinst likevel?

Ett av de sureste poengtapene denne sesongen. Uten tvil! 33-33, 25 sekunder igjen å spille og vi har ballen. Vi har holdt tritt med Nærbø i nesten 60 minutter i Jotunhallen. Einar Veierøds menn har kjempet og kjempet. Ligget under med to mål, men også ledet med tre. Medaljesøkende jærbuer har ikke fått fred et eneste sekund.

Så er det likevel de som stikker av med begge poengene. Vinner på en teknisk feil av gutta i blått, som ikke klarer å hindre Nærbø i å sette ballen i tomt mål i kampens sluttsekunder. Uavgjort og et sikkert poeng blir til 33-34 og tap. Ufortjent, men så var det dette med rettferdighet, da…

Søndag møtes de to lagene igjen, denne gang i Nye Loen Arena. Haugseng-guttenes fryktede hjemmebane, der 1200 jærbuer sitter klare til å kaste enhver motstander til ulvene. En av få heksegryter i norsk topphåndball. Men også en plass det er moro å lykkes.

Vi var ikke så langt unna forrige sesong, selv om det endte med firemålstap 27-31. De har tapt for både Bækkelaget og Fjellhammer, og de har måttet nøye seg med små seirer over både Haslum, Nøtterøy og Bergen. Dessuten tapte de med to mål (26-28) borte mot Haslum for bare et par uker siden.

Kanskje er det klubbens inntreden i Europa som har gjort det? Som har forstyrret dem i hjemlig serie? Som har skylden for at fokuset har endret seg? På grunn av krigen i Ukraina er de allerede klare for semifinalen i EHF-cupen. De skulle møtt SKA Minsk i kvartfinalen, men hviterusserne er kastet ut av turneringen og Nærbø er videre på walk over.

Det betyr i hvert at de fortsatt kjører et delt løp; hjemlig serie og europeisk cup. De ligger to poeng bak Kolstad og Runar i kampen om bronsemedaljene i serien også. Elverum vinner, Drammen blir nummer to. Og allerede neste helg møter de Kolstad hjemme i en rein bronsekamp. Kanskje den kampen også tar fokus?

For oss handler det bare om én ting: Ta ett poeng mer enn Haslum på de tre siste kampene. Søndag spiller Haslum borte mot Halden kl 18. En halvtime etter blåses kampen i gang i Nye Loen. Måtte rettferdigheten skje fyllest!

Bildetekst
Fredrik Engelstad i kamp med Nærbøs forsvarskjempe Rassin Haugseng da lagene møttes i Jotunhallen i høst