Nøtterøy Håndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Nøtterøy Håndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Selv om alle poeng teller like mye uansett hvor du tar dem, er noen kamper viktigere å vinne enn andre, Møtet med Tønsberg Nøtterøy i ettermiddag er en slik kamp. For begge lag. Det er kampen om å henge med de nest-beste i REMA1000-ligaen.

Slik mer tabellen ut før dagens kamper.

Ta en titt på tabellen ovenfor. Det er blitt et lite skille mellom de tre lagene på bunnen av tabellen, som ligger på direkte nedrykksplass, og de tre lagene som ligger på kvalifiseringsplassene. Tre poeng er ikke så mye, men det krever bedre resultater i minst to kamper for å tette den luka. Og ikke bare det; Haslum på 11. plass har nesten dobbelt så mange poeng som Sandefjord på 12.

For vår del handler møtet med Nøtterøy derfor om å tette gapet opp til lagene på kvalifiseringsplass. Nøtterøy må slåes, samtidig hadde det passet bra om Bækkelaget tar seg av Kristiansand i Bækkelagshallen i morgen og at Fjellhammer ikke vinner over Haslum i Lørenskoghallen. Hvorfor vi håper på Haslum-poeng? Fordi Haslum ligger unaturlig lavt på tabellen. Det er et lag som må forventes å ende blant de åtte sluttspillagene. Mens både Fjellhammer og Kristiansand er nykommere som er tippet på nederste nivå. Så det er viktigere å krype to poeng nærmere Kristiansand/Fjellhammer enn helt opp i ryggen på Haslum.

For Nøtterøy er situasjonen enda mer krevende. De overrasket alle ved å slå Halden 33-30 hjemme i Nøtterøyhallen i den tredje serierunden. Men ellers har det blitt bare tap. Noen store, som mot Drammen (23-29) og Elverum (42-31), noen små, som mot Fjellhammer (27-29) og ØIF Arendal (30-33). Men kurven peker nedover. Etter Elverum-tapet fulgte hjemmetap mot Kristiansand (28-31) og bortetap for Haslum (35-30). De har ikke hatt den gode poengsmaken siden 18. september.

Et nytt Nøtterøy-tap vil gjøre at Robert Hedins menn høyst sannsynlig blir stående med sine to poeng også når vi tar juleferie etter 16. serierunde. Da kan de være hektet av for godt. For etter møtet med Sandefjord følger Bergen (b), Kolstad (h), Nærbø (h), Halden (b) og Runar (h) før julenissen kommer. Det er slett ikke gitt at det ligger poeng og venter i noen av disse oppgjørene.

Vi på vår side har tatt og vært i nærheten av å ta poeng helt siden 3. oktober (33-34 tap for Nærbø), om vi ser bortefra stortapet i Kristiansand. Vi har slått Haslum, vi har slått Bergen og vi var ett mål fra poeng mot Kolstad. Vi er rett og slett i god flyt. Måtte den fortsette også i dag!