Nøtterøy Håndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Nøtterøy Håndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Nederlaget virket så unødvendig. For Sandefjord var fullt på høyde med Nøtterøy lørdag. Men de skuslet og fomlet bort to særdeles viktige poeng. Oppgjøret i Nøtterøyhallen endte med hjemmeseier 32-30.

På forhånd ble møtet mellom Nøtterøy og Sandefjord omtalt som noe mye mer enn en vanlig seriekamp. Hvis Nøtterøy tapte, ville de bli hektet av. Hvis Sandefjord tapte, ville gapet opp til lagene på kvalifiseringsplassene blir vel stort. Og det var det siste som skjedde. Nøtterøy sikret seg en aldeles nødvendig seier og ligger nå a poeng med både Sandefjord og Bergen – alle de tre lagene med 4 poeng.

Sjelden har vi sett Sandefjord-spillerne mer famlende og fomlete enn i deler av møtet med Nøtterøy. Enten var gutta supernervøse, eller så var de ikke skjerpa nok. 11 tekniske feil, mot Nøtterøys fire, sier sitt om kampbildet. Og hjemmelaget var flinke til å utnytte de kontringsmulighetene de fikk.

Åpningen var Sandefjords. 2-4, 5-7, 6-8 vitnet om at de ville være med i kampen. Men fomlingen ødela mye. For de mange tekniske feilene bidro til at Nøtterøy holdt følge selv om de var klart dårligere i banespillet. Og ikke bare det, hjemmelaget festet etter hvert et solid grep om kampen. De ledet 16-9 og 17-10 og var i ferd med å avgjøre kampen da Sander Akerlie kom inn i Sandefjord-målet og Fredrik Engelstad tok plass på høyrebacken. De førte an da Sandefjord vant de siste fire minuttene 4-1 og kunne gå til pause med 14-18.

Den andre omgangen ga Sandefjord-supporterne et deja vu til onsdagens kamp mot Kolstad. For de leverte mye bra spill, og mange fine skåringer. Men de misbrukte også flere klare målsjanser i situasjoner hvor en skåring hadde vært så viktig.

Som da Simen Søgaard misbrukte en 100 %-sjanse på kontring på stillingen 24-25, og Nøtterøy-keeperen like etterpå reddet skuddforsøket fra Anders Jansrud på 24-26. Da hadde Sandefjord moment i kampen, da var de i ferd med å overta styringen. Men det ble aldri mer enn «i ferd med», for på 27-27 etter nok et mål fra storskårer Kristoffer Norgren Olsen, skyter Anders Hallberg utenfor, og Nøtterøy skårer to på rad til 29-27. På 31-29 går Einar Veierøds menn offensivt til verks. Håkon Økern skaffer straffekast som Simen Søgaard ekspederer i mål, men det er bare sekunder igjen. Robert Hedin tar timeout, og laget hans klarer å holde på ballen de åtte sekundene som gjenstår av tida. Og ikke bare det, Ørn Østenberg ordner 32-30 i aller siste sekund.

Kristoffer Norgren Olsen (bildet) ble veldig fortjent kåret til vår beste spiller mot Nøtterøy. Han var stor i opphentingen i 2. omgang og hadde alene fortjent et poeng. Sander Akerlie leverte en redningsprosent på 36 og spilte nok sin beste kamp i Sandefjord-drakta.

Sandefjords målskårere: Kristoffer Norgren Olsen 10 (2), Anders Jansrud 4, Simen Søgaard 4 (2), Anders Hallberg 3, Fredrik Engelstad 3, Sander Wennberg Linderud 2, Håkon Økern 2, Sander Haakestad 1, Anton Mynster Kronborg 1.