Veierød etter kampen: – Arendal så ikke denne komme, for å si det sånn! – Sandefjord

Veierød etter kampen: – Arendal så ikke denne komme, for å si det sånn!

Det er trolig årets sensasjon i REMA1000-ligaen. Bunnlaget Sandefjord slår topplaget ØIF Arendal med tre mål. – Snakk om fin start på advent, dette så nok ikke Arendal komme, sa Sandefjordtrener Einar Veierød etter seier 33-30 i Sør Arena!

Det var nok ingen som så dette komme. I hvert fall ikke Norsk Tipping, som ga deg 100 kroner tilbake for hver tier du satte på Sandefjord-seier. Det var rett og slett ikke noe grunnlag for tvil, ØIF Arendal skulle feie over de blå fra Sandefjord i egen hall og befeste posisjonen på toppen av tabellen, riktignok med et par kamper mer spilt enn Elverum.

Men gutta fra Jotunhallen ville noe annet. Noe helt annet. De ville vinne. De viste det det helt fra start, både i forsvar og angrep. Arendal hang med til 4-4, men siden var de aldri ajour eller foran. Anført av de to sidebackene Sander Wennberg Linderud og Andre Pung Tuzov, og med en glitrende Johan Hedlund Bergqvist mellom stengene, spilte de blå seg til seksmålsledelse 17-11 til halvtid. Bergqvist leverte en redningsprosent på 47 i første omgang!

Mange ressurser
En helt utrolig førsteomgang, hvor Sandefjord-taktikken satt både i spill mot flatt og offensivt forsvar, og hvor Arendals sterke skyttere Lars Jakobsen og Hermann Vildalen ble satt helt ut av spill.

– Vi beholdt roen i angrep, vi var både heldige og dyktige i bruken av spiller-ressursene våre, og vi lyktes med avslutningene våre. Nå fikk vi endelig glede av den brede troppen vi har. Sander Ree-Lindstad startet som midtback og leverte ypperlig, det førte også til et litt mindre press på Magnus Langeland. Og når Linderud/Tuzov måtte hvile, hadde vi kvaliteter som Jonas Myreng Elverhøy og Fredrik Engelstad å sette inn., sier Veierød.

Følte det ville ryke
Han innrømmer at han satt på benken med en følelse av at det nok ville ryke til slutt. At Arendal ville finne seg sjøl og avgjøre til sin fordel. Men vi skjøt Arendal-keeper André Bergsholm Kristensen nesten ut av målet før pause, og det ble ikke særlig mange flere redninger på Kristian Jurisic da han kom inn etter hvilen.

Og selv om Sondre Paulsen og Josip Vidovic etter hvert fant rytmen, og skåret viktige mål, ble de aldri viktige nok. For Sandefjord holdt unna, også når det sto 29-29 og Kristoffer Norgren Olsen ble utvist i 2 minutter med bare 3.30 igjen å spille.

Vanvittig avslutning
Da står de frem igjen, spillerne som hadde holdt et skyhøyt nivå gjennom hele kampen. Først skårer Simen Søgaard fra kanten til 30-29 etter pasning fra Sander Wennberg Linderud. Så ordner Linderud 31-29 på et skudd fra distanse. Innimellom redder Christian Morillo Lyngbø et gjennombrudd fra nevnte Vidovic.

Sondre Paulsen reduserer til 30-31 på straffekast, men trener Veierød tar timeout, legger opp et spill hvor Tuzov skal avslutte fra høyresiden og han ordner 32-30 etter pasning fra Magnus Langeland. Det gjør ingenting om Arendal får en ny sjanse, som de likevel brenner, og Simen Søgaard kontrer inn sin 9. skåring for kvelden til sluttresultatet 33-30.

– I den siste timeouten fikk vi hjelp av Fredrik Svendsen i hvordan vi skulle spille, og den taktikken satt som et skudd. Det er ikke ofte Tuzov kommer på skuddhold fra en slik posisjon, men jammen fikset han den også, gliser Einar Veierød.

Bunnlagene tok poeng
Og glise må han ha lov til. For en skalp! For en kamp! For et gjennombrudd i REMA1000-ligaen!

Så hjalp det dessverre ikke så mye på tabellsituasjonen, for Viking slo Kolstad 36-27, Fyllingen tok poeng fra Bækkelaget (35-35) og Halden slo Runar 33-28. Det. var bare Fjellhammer av lagene på nedre del av tabellen som tapte. Men uten denne seieren ville de andre lagene rykket fra, nå er det status quo. Og det blir fortsatt uhyre viktig å sikre poeng i de tre kampene før jul.

– Vi har visst hele tiden at vi må ordne biffen sjøl, vi kan ikke stole på å få hjelp fra noen av de andre lagene. Men nå har samtidig gutta fått kjenne på noe som er godt nok. De vet at med slik spill, med slik innsats, med slik tålmodighet, så kan det gi poeng mot absolutt alle. Det er dette nivået som kreves, og det har vi inne! Jeg gleder meg til adventstiden! sier Einar Veierød.

Fredag 4. desember kl 20.00 kommer Runar til Jotunhallen. Vi gleder oss!!

Målskårere i Sør Amfi: Simen Søgaard 9 (4), André Pung Tuzov 8, Sander Wennberg Linderud 5, Kristoffer Norgren Olsen 4 (2), Magnus Langeland 3 (1), Jonas Myreng Elverhøy 2, Fredrik Engelstad 1, Emil Sundfær Johnsen 1.