Olaf (22): – Vi må spille kampen først, det viste seg i fjor også! – Sandefjord

Olaf (22): – Vi må spille kampen først, det viste seg i fjor også!

Sandefjord-gutta kan stå med to på rad mot ØIF Arendal på bortebane hvis de vinner i Sør Amfi på onsdag. I fjor overrasket de nesten hele håndball-Norge med seier 34-31. Og det kan fort skje igjen om ikke de røde og sorte er skjerpet. Det mener i hvert fall hjemmelagets Olaf Richter Hoffstad.

For fjerde sesongen tar Olaf (22) på seg den rød- og sortstripet ØIF Arendal-drakta når han skal spille kamp. Venstrekanten som sammen med sine ett år eldre lagkamerater var med på å vinne to LERØY-gull og et sølv i junior-NM for Sandefjord, har etablert seg lenger sør i landet. Med egen leilighet i Grimstad, master-studier ved Universitetet i Agder (avdeling Grimstad) og spill for Arendal har han det etter eget utsagn helt fortreffelig.

– Perfekt, egentlig. Studier i samme by, og kortere reisetid til trening og kamper enn jeg hadde da jeg bodde på Vesterøya, sier Olaf.

Kamper er morsomt
Som spiller på et av Norges beste håndballag, som også henger med i Europa-ligaen, står han foran en periode nå med 2-3 kamper i uka, i hvert fall fram til slutten av oktober.

– Men det er jo kamper som er gøy, det er de vi trener for, så det er egentlig helt greit, sier han.

Ifølge Olaf har Arendal hatt en bra oppkjøring og en helt OK innledning med først å slå Kristiansand 30-25 i Sør Arena og deretter vinne 35-31 over Haslum i Nadderudhallen. – I fjor tapte vel Haslum bare ett poeng på hjemmebane, så den seieren smakte godt, sier han.

Tre år igjen
På papiret har Olaf igjen 3 sesonger av sin kontrakt med ØIF Arendal. Det er ikke tilfeldig at det samsvarer med antall år igjen av master-studiet.

– Jeg har alltid tenkt at det er viktig å få med seg en utdanning også, sier han.

– Men om det en dag skulle komme en telefon fra en dansk eller en tysk klubb som trenger en god venstrekant…?

– Kontrakten er på 1+1+1 år, svarer Olaf, og indikerer at han har muligheten til å si ja hvis telefonen skulle ringe.

Må spille først
Olaf spilte for hjemmelaget da Sandefjord vant 34-31 i Sør Arena i fjor. En seier ingen hadde forventet, knapt nok de blåkledde sjøl. Men i år gjør vel ikke sørlendingene den samme tabba og undervurderer?

– Hver kamp lever sitt eget liv, det ser vi veldig ofte. Så vi må spille denne kampen først også, før vi kan være sikre på poeng. Jeg vet at vi kommer til å gjøre vårt beste, så får vi bare se hva det holder til.

Kan redde plassen
– Hva vet du om dagens Sandefjord-lag?

– Det er jo ikke så mange igjen av mine tidligere lagkamerater, egentlig bare Magnus (Galabuzi Segujja). Men jeg trur det kan sikre seg en ny sesong i REMA1000-ligaen hvis de får samspillet til å sitte. De har gode nok spillere til det.

ØIF Arendal stiller ifølge Olaf tilnærmet fulltallig mot Sandefjord. Den eneste de savner er høyrekanten Sander Løvlie Simonsen, som er ute litt til med en brukket nese. – Magnus Søndenå og Sondre Paulsen veksler på å spille høyrekant og høyre bakspiller. Hadde denne kampen gått til helga, ville nok Sander vært klar også. Men de to gutta løser det helt strålende, sier Olaf, som er glad for å ha fått Magnus Søndenå på laget.

– Han er en veldig god spiller og en veldig fin kar, sier Olaf Richter Hoffstad.