– Virket som om vi ikke helt hadde trua – Sandefjord

– Virket som om vi ikke helt hadde trua

Det ble ikke det lokaloppgjøret vi hadde håpet på. I Runarhallen søndag var hjemmelaget alt for sterke får våre gutter. Vi holdt følge i 20 minutter, men ble frispilt de siste 40. Til slutt sto det 30-21 til Runar. – Det virket nesten som om vi ikke hadde trua på det vi prøvde på utpå der, sier keeper Christian Morillo Lyngbø.

Et femtitall Sandefjord-supportere satt på dhub i Rådhusgata for å følge oppgjøret mot nabo Runar. Vi kom jo ikke inn i Runarhallen, de 200 tillatte setene var naturlig nok forbeholdt egne supportere og samarbeidspartnere. Og selv om de hvitkledde skåret det første mål, og Sandefjord aldri ledet, var det likevel jevnt i to tredjedeler av den første omgangen.

Den store forskjellen, som gjorde at vi ikke kom foran i målprotokollen på tross av mange gode sjanser, var Runar-keeper Joachim Christensen. Han noterte seg for åtte redninger og en redningsprosent på 50 de første tjue minuttene. Alt i alt trengte vi 47 skudd på de 20 målene vi fikk til slutt. Da er det vanskelig å finne håndballkamper.

Halvhjertet og tafatt
– Det var bra tenning i laget fra start, men så endret det seg veldig. De siste førti minuttene var det mye halvhjertet og tafatt, som om vi ikke helt hadde trua på oss selv, sier Christian Morillo Lyngbø.

Han kom inn fem minutter før pause og leverte til mer enn godkjent i de 35 minuttene han fikk stå. Men det hjalp lite. Luka opp til Runar ble bare større og større, selv om Christian gjorde det vanskelig for hjemmespillerne. 11-9 ble til 16-10 ved halvtid, og utover i den andre omgangen klarte våre spillere aldri å gjøre kampen spennende igjen. Runar seilte i fra med ytterligere fem mål og vant hele 31-20.

Ikke i nærheten
– Jeg følte at jeg sto en grei kamp, men det var fortvilende å oppleve at det ikke hjalp på resultatet. Vi misset for mange sjanser, fanget for få returer, gjorde for mange feil og tapte fortjent. Etter pausen var forsvaret ikke i nærheten av der det skal være heller, sier Christian.

Nå venter to nye tøffe kamper for de blå i løpet av kommende uke. Onsdag går turen til Kristiansand og 3. runde-kamp i NM mot Kristiansand (kl 19.00). Neste søndag kl 18.00 venter Fjellhammer i Jotunhallen.

– Det er to kamper vi bør vinne, både for å henge med i cupen og for å henge med i REMA1000-ligaen, sier Christian Morillo Lyngbø.

Elverhøy ute
Jonas Myreng Elverhøy måtte for øvrig stå over kampen mot Runar på grunn av en skade i foten. Han skal til nærmere undersøkelser mandag, og det er uvisst hvor lenge han vil bli værende på sidelinja.

Han var Sandefjords toppskårer i begge de to første kampene i REMA1000-ligaen og var sårt savnet i Runarhallen.

Målskårere i går var Magnus Langeland 5, Kristoffer Norgren Olsen 3 (3), André Tuzov 2, Simen Søgaard 2 (2), Sander Wennberg Linderud 2, Sander Ree-Lindstad 2, Tarik Repesa 2, Jørgen Skalleberg 1, Emil Sundfær Johnsen 1.