Runar Sandefjord-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Runar Sandefjord-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Oppgjøret mellom Runar og Sandefjord i Runarhallen søndag er en kamp ingen av lagene egentlig har råd til å tape. Det er et godt utgangspunkt.

Mens Runar slåss med Kolstad om bronsemedaljene i REMA1000-ligaen, kjemper Sandefjord en innbitt kamp mot Haslum om den siste kvalifiseringsspill-plassen. I øyeblikket ligger Kolstad og Sandefjord best an i de kampene, men det kan snu seg på et blunk. Eller rettere sagt: I løpet av 60 minutter søndag.

I kampen om tredjeplassen er situasjonen slik: Både Kolstad og Runar har 31 poeng, men Kolstad ligger foran på tabellen fordi de slo Runar både i Sandefjord og i Trondheim. Med andre ord må Runar ta minst ett poeng mer enn Kolstad på de to siste kampene for å bli medaljører.

Kolstad skal til Jæren søndag for å møte Nærbø i Nye Loen. Jærbuene har nok innsett at deres eget medaljehåp er knust, ikke minst etter «bare» uavgjort mot Sandefjord. Men de gir seg aldri uten sverdslag, spesielt ikke i egen hule. I siste serierunde får Kolstad besøk av Bækkelaget, et Oslo-lag som i øyeblikket ligger på den siste sluttspillplassen, men som slett ikke kan føle seg trygge. De er a poeng med Halden (nr 9) og bare ett poeng foran Fjellhammer (nr 10).

Runar har Haslum på bortebane i sin siste kamp. Et Haslum-lag som kjemper innbitt for å unngå nedrykk. De har spilt i eliteserien sammenhengende siden 2004-2005-sesongen, så skulle de tape plassen i år blir det slutten på en gylden epoke for Bærum-klubben.

Med andre ord – Runars medaljesjanser svekkes betydelig med tap for Sandefjord. Kan hende forsvinner de helt.

Holder det med 16 poeng?
Hva så med Sandefjord?

Det kan vise seg at de 16 poengene vi har fått til nå er tilstrekkelig for å berge 11. plassen og dermed kvalifiseringsspill. Haslum har tøff motstand i ØIF Arendal borte og den nevnte avslutningskampen mot Runar i Nadderud Arena. Den lille usikkerheten ligger i at ØIF har mindre å spille for. De ligger på sjetteplass uten fare for å bli passert av lagene bak seg på tabellen. To poeng foran seg har de Nærbø, som er best av de to innbyrdes. Dermed må ØIF ta tre poeng mer enn dem på de to siste kampene. Ikke umulig, men særdeles vanskelig.

Sandefjord må med andre ord gå for seier. Alt annet setter 11. plassen i fare. Vinner vi, og Haslum ryker i Arendal, er jo saken klar. Da trenger vi ikke å slå Halden i serieavslutningen. Taper vi, og Haslum slår ØIF, blir møtet med Østfold-laget i Jotunhallen neste lørdag helt avgjørende.

Bildetekst
Vi har jublet for seier over Runar tidligere, her etter kampen i Jotunhallen i desember 2020, da vi vant 28-27.