Sandefjord-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Med 10 sekunder igjen å spille, og 34-34 på måltavla, lobber Anders Jansrud elegant over landslagskeeper Sander Heieren, men ballen treffer stolperota og blir liggende. Med 0 sekunder igjen å spille skyter Hermann Vildalen et direkte frikast igjennom og via Sandefjord-forsvaret, men keeper Johan Hedlund Bergqvist får såvidt slått ballen til side for mål. Det ender uavgjort, men det kunne faktisk blitt hva som helst!

Vi skrev på forhånd at Drammen slår Sandefjord i 9 av 10 kamper. Det holdt på å bli den 10. i Jotunhallen i kveld. Ingen skulle trodd det da Drammen gikk opp til tremålsledelse etter et 7-meterkast fra Hermann Vildalen seks minutter ut i den andre omgangen.

Da virket det som om Sandefjord-guttas fantastiske innsats så langt i kampen likevel ikke skulle bære frukter. At det ble en klassisk «topp-mot-bunn»-kamp hvor utfordrerne holder følge en stund, men hvor topplaget drar det i land selv på en dårlig dag.

Men ikke denne gangen. Laget som fikk så huden passa etter bedrøvelig innsats mot Haslum søndag, viste seg fra en helt annen side. Selv med en syk Anders Hallberg hjemme i senga var det som om Sandefjord stilte med et helt annet lag. Et lag som hadde alle de egenskapene Einar Veierød etterlyste etter kampen i Nadderud Arena.

Drammen lå foran med ett og to mål gjennom mesteparten av første omgang. Drøye sju minutter før pause reduserte Tarik Repesa til 13-12, og derfra og ut omgangen holdt lagene følge. Drammen ett foran, Sandefjord utlignet. Helt fram til 18-18 ved halvtid.

Det var bra. Det var veldig bra! Men ville det holde? Ville Sandefjord kunne holde tritt med Kristian Kjellings stjernespekkede mannskap i nye 30 minutter?

Svaret er ja, men det var nok ikke så mange som trodde det etter de nevnte seks minuttene av den andre omgangen. Men Drammens tremålsledelse var utlignet i løpet av de neste tre minuttene. Sander Ree-Lindstad, fortjent kåret til Sandefjords beste spiller onsdag, spilte ut til Kristoffer Norgren Olsen, og vår toppskårer i årets eliteserie lot seg ikke be to ganger.

Det som skjedde de neste minuttene var det i hvert fall ingen som hadde trodd på forhånd! 23-23 ble til ledelse 28-24 på bare fem minutter! Tre skåringer av høyrekant Simen Søgaard, én av Anders Jansrud og én av Sander Wennberg Linderud, og vips! steg håpet om seier fram i Jotunhallen.

Sandefjord ledet med to og tre mål fram til det bare var fem minutter igjen, da tavla viste 33-30. Men Drammen viste styrke og skåret fire ganger de siste minuttene, mot Sandefjords ene. Kanskje var det rutinen som avgjorde, kanskje var det dommerne. For sjelden har vi sett et dommerpar så raske med å signalisere passivt spill som det paret Baklie/Nestaas gjorde i vårt siste angrep. Det kan hende de tok fra oss seieren der…

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Eirik Jarl Haukedal, Håkon Økern 2, Fredrik Engelstad 1, Simen Søgaard 4, Kristoffer Norgren Olsen 3, Sander Wennberg Linderud 4, Mats Skudvig Mork 3, Magnus Galabuzi Segujja, Anton Mynster Kronborg, Sander Ree-Lindstad 6, Lasse Døsen 2, Anders Jansrud 5, Sander Haakestad, Tarik Repesa 4.