Sandefjord-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Sandefjord-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

De har ikke så mange landslagsspillere på Elverum, men det ser ikke ut til å bety nevneverdig for laget som søndag gjester Jotunhallen. Sist onsdag møtte de makedonske Vardar til Champions League-dyst i Terningen Arena. Det endte 27-27. Neste onsdag møter de THW Kiel i Tyskland. Og midt imellom skal det kjempes om poeng mot Sandefjord.

De fleste har tippet Elverum for alle penga denne sesongen. Elverum som seriemester, Elverum som cupmester og Elverum som sluttspillvinner. Det er bare snakk om hvem som skal bli nummer to og tre. Klubben fra Innlandet har skaffet seg en unik posisjon i norsk håndball, mye lik den som Rosenborg hadde under Nils Arne Eggen. De anerkjennes som best i Norge, og mange av motstanderne deres heier på Elverum når de skal ut i Europa.

For tredje sesong på rad får de prøve seg mot mange av de beste håndballagene i verden. I CL-pulje A møter de i tur og orden Aalborg, THW Kiel, Pick Szeged, Montpellier, Vardar, Meshkov Brest og Zagreb. Mange husker møtet med Paris Saint Germain i Håkons Hall på Lillehammer, der 12 377 tilskuere så gutta i hvitt og svart tape 25-22 for det franske stjernelaget.


I fjor, under koronapandemien, måtte de spille nesten alle kampene sine på bortebane. Nå er de tilbake i Terningen, men med store publikumsmessige begrensninger. 

Hva er det som møter Sandefjord i Jotunhallen (kl 18.00) søndag? 

Jo, i første rekke den hardtskytende ungarske høyrebacken Dominik Mathe, som neste år spiller i nevnte Paris Saint Germain. Det er strekspiller Thomas Solstad, som neste år spiller for danske Bjerringbro-Silkeborg. Det er den danske keeperen Torstein Fries, som har stått en rekke fremragende kamper i Champions League.


Men det er også vår egen Simen Holand Pettersen, som har slitt med en smell i låret, men som likevel skåret 3 mål på fire forsøk mot Vardar. Det er vår egen Kristian Hübert Larsen, som fortsatt får begrenset med spilletid som tredjevalg på strek etter Thomas Solstad og Endre Langaas, men som får masse skryt av trener- og lederapparatet i Elverum for både innstilling og utvikling. 

Og så kan vi spe på med sterke norske, svenske og islandske spillere i alle posisjoner.

Mot disse skal Einar Veierøds menn kjempe om poeng. Noe annet enn tap vil være ekstremt overraskende. Selv et hederlig resultat vil være mer enn forventet. Men Vardar – Sandefjord – Kiel, ligger det noe uforløst inne i midten der?