Sandefjord-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Sandefjord-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

De har skaffet seg ni poeng på de elleve første kampene, mot våre fire. Mange er overrasket over hva Kristian Bliznac og Fjellhammer har fått til så langt i årets REMA1000-liga. Men i Jotunhallen søndag møter de forhåpentligvis veggen!

De hadde en pangstart på debutsesongen i fjor med sjumålsseier over Kolstad i åpningskampen. Før serien ble avsluttet, etter halvspilt, hadde de skaffet seg ytterlige seks poeng, bl. a. etter 30-30 i Jotunhallen. Åtte poeng var akkurat nok til å sikre videre spille i toppdivisjonen, uten å måtte gå via kvalifisering. Dermed fikk de også god tid på seg til å forberede den vanskelige andre-runden, hvor du har vist fram hva du har og har resultater å forsvare.

Og gjestene fra Lørenskog, en toppklubb i norsk håndball tilbake på 1980-tallet med landslagsspillere som Rune Svendsen og Kåre Ohrvik i spissen, har fulgt opp i høst. De fulgte opp fjorårets åpning med sterke 27-22 over Drammen og har i tillegg seirer over Nøtterøy (h), ØIF Arendal (b) og Kristiansand (b). Onsdag spilte de 29-29 hjemme mot Haslum i en kamp hvor de lenge hadde en komfortabel ledelse, men hvor de godt kunne mistet begge poengene etter en sterk Haslum-sluttspurt.

Men de har vist svakheter også. En kikk på Fjellhammers kamper mot Kolstad (tap 36-25 b), Halden (tap 31-23 b) og Runar (tap 34-25 h) kan gi vår trener Einar Veierød godt grunnlag for å se hvor de skal sette inn støtet.

De har ingen utpreget storskårer på laget. Benjamin Berg, unggutten som overrasket mange fra sin høyreback-posisjon i fjor, er nummer 42 på toppskårerlista med 37 mål på 11 kamper. Det er godt bak våre to mesteskårende spillere, Kristoffer Norgren Olsen (nr 6 – 65 mål) og Sander Wennberg Linderud (15-51). Men bak Berg kommer de tett som hagl: Alexander Mitrovic (49-33), Ole-Henry Dahl (55-32) og Herman Schultz (59-31). Mitrovic med to kamper mindre spilt.

Mot Haslum onsdag leverte de to keeperne deres, Alexander Djurdjevic og Loke Brasen, en redningsprosent på 39. Men bortsett fra i åpningskampen mot Drammen, hvor Djurdjevic hadde smått utrolige 41 prosent, har keeperduoen ikke vært over 30.

Med 296 skåringer på 11 kamper er det bare vi som har skåret færre (291). Fjellhammers 326 baklengsmål gir dem en sjetteplass på den lista, mens vi ligger på 12. med 347.

Hvordan statistikken ser ut etter søndagens kamp, er det ingen som vet. Men at det blir spennende, og at kampen har stor betydning for begge lag, er det ingen som helst tvil om.

Bildet er av Eirik Haukedal og Kristoffer Norgren Olsen som delte bestemannsprisen etter uavgjort-kampen mot Fjellhammer i fjor høst. Kristoffer med 11 mål og Eirik med en redningsprosent på 38. Kristoffer blir en nøkkelspiller søndag også, mens Eirik har vært ute hele sesongen med en skade og først nå er tilbake på treningsfeltet.