Sandefjord-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

– Vi skal ikke tape for Fjellhammer på hjemmebane, sa Sander Ree-Lindstad før kampen søndag. Han må sjøl ta en stor del av æren for at det gikk troll i ord. Sandefjord vant 32-29 etter en herlig håndballkamp som gjorde at vi nå bare er to poeng fra kvalifiseringsplass!

Makan til drama. Makan til kamp. Makan til stemning! Oppgjøret mellom Sandefjord og Fjellhammer ble akkurat så intens som de fleste hadde regnet med, men som bare få trodde på da det var spilt ti minutter. For da ledet nemlig hjemmelaget hele 8-1! Anders Hallberg og kompani lyktes med alt, Fjellhammer med ingenting.

Anført av Sander Ree-Lindstad skremte vi livskiten av de gule og grønne fra Lørenskog med knallhardt og kontant forsvarsspill. Ja, nevnte Skoglund ble tatt av banen på 2-8 og kom ikke innpå igjen for i 2. omgang, og da bare i forsvar bortsett fra ved et par anledninger. Heller ikke vanligvis målkåte Herman Schultz fikk det til, Sammen sto de to storskårerne for 1 – ett – mål i Jotunhallen.

8-1 kunne selvsagt ikke vare. Fjellhammer kom bedre til, samtidig som Sandefjords avslutninger gikk stolpe ut eller like utenfor. Midtveis i omgangen var de tre mål bak (9-6), men nærmere kom de ikke i løpet av de første tretti minuttene, og til pause sto det 19-14.

Sandefjord klarte å stå imot da Fjellhammer fikk mer fart på beina. De jobbet like intenst i forsvar, og var tålmodige framover. Vi så ikke noe til det litt slurvete angrepsspillet vi har sett noen ganger tidligere. Bare én teknisk feil i første omgang var mer enn godkjent. Og bakerst gjorde keeper Sander Akerlie livet surt for mange Fjellhammer-spillere. Sander endte med en redningsprosent på høyst respektable 31, mens Johan Hedlund Bergqvist, som kom inn midtveis i andre omgang, noterte seg for to redninger på seks skudd.

Matchavgjørende
Og den ene var matchavgjørende da han fanget skuddet fra nettopp Trym Skoglund på 31-29. Da gikk Sandefjord i angrep, og to av kampens fremste spillere – Anders Hallberg og Kristoffer Norgren Olsen, ordnet seiersmålet til 32-29 da Hallberg serverte Norgren Olsen på kanten. Eller kanten, det var nesten ved straffemerket. Fjellhammer valgte å la han gå i et tappert forsøk på å få en ekstra ballkontroll, men det hjalp ikke, rett og slett!

Fjellhammer var aldri nærmere enn to mål i den andre omgangen heller. Til tross for at Sandefjord spilte halve omgangen med en spiller mindre. Eller rettere sagt – to spillere mindre. For Fjellhammer spilte konsekvent 7 mot 5 i overtall, den eneste klubben i REMA1000-ligaen som praktiserer et slikt overtallsspill. Men det ga jo resultater, de skåret på nesten alle mulighetene. Aberet var bare at Sandefjord også skåret, selv i mindretall.

På rekke og rad
Utvisningene kom som følger: 7.33: Sander Ree-Lindstad. 10.49: Tarik Repesa. 12.41: Sander Wennberg Linderud (direkte rødt kort). 16.05: Sander Ree-Lindstad. 23.51: Sander Ree-Lindstad (rødt kort).

– Vi fikk aldri kommet igang med spillet vårt opp grunn av alle de utvisningene, sa Anders Hallberg etter kampen. Han ble helt fortjent kåret til Sandefjords beste spiller og ble også toppskårer med 7 mål.

På tribunen
Sander Ree-Lindstad måtte altså se sluttminuttene fra tribunen, men han var ikke mindre glad for poengene av den grunn:

– Vi leverte forsvarsspill som en solid enhet i dag, og det hadde vi bestemt oss for også. Og som jeg sa på forhånd: Vi skal ikke tape for Fjellhammer på hjemmebane!

– Hva med det røde kortet etter tre 2-minuttere?

– Den siste synes jeg er merkelig. Vi er to spillere som hopper opp for å fange en fri ball, så må vi nødvendigvis ned igjen. Han lander oppå meg, og jeg får utvisning, sier Sander.

Men blås i det nå, det ble ikke kampavgjørende, verken hans røde kort eller Sander Wennberg Linneruds ditto før vi var halvveis i den siste omgangen. De andre spillerne tok ansvar både framover og bakover. Så til de grader!

Sandefjords lag søndag: Sander Akerlie, Johan Hedlund Bergqvist, Håkon Økern 2, Anders Hallberg 7, Fredrik Engelstad 2, Simen Søgaard 5, Kristoffer Norgren Olsen 6 (1), Sander Wennberg Linderud 1, Mats Skudvig Mork, Magnus Galabuzi Segujja, Sander Ree-Lindstad 2, Anders Jansrud 3, Jakob Petrzela, Sander Haakestad, Janis Pavlivics, Tarik Repesa 4.