Sandefjord-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Sandefjord-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Berg-og-dalbaner hører egentlig sommeren til. Men Sandefjord-gutta har åpnet den allerede! Fra fiasko-kamp mot Haslum, ifølge trener Veierød sesongverste, til suksesskamp mot Drammen, kanskje en av sesongens beste, i løpet av tre dager. Så da spørs det: Peker skinnene videre oppover? Eller?

Bergen venter i Jotunhallen søndag. Laget som tidligere het Fyllingen, deretter FyllingenBergen, og nå bare bærer navnet til vestlandshovedstaden. Laget som slo Haslum 29-26 i Haukelandshallen i går kveld, og som med det nok øyner et bitte lite håp om at de likevel skal kunne kjempe om en kvalifiseringsplass. For med 6 poeng er de tross alt bare 4 poeng bak Sandefjord, Nøtterøy og Haslum, og det er fortsatt 16 poeng å spille om.

To av dem skal deles ut i Jotunhallen allerede søndag kveld (kampstart 18.00).

Bergenserne er sesongens store negative overraskelse, sammen med Haslum. Det var nok ingen som hadde forventet at de skulle ligge på bunnen av tabellen etter 18 serierunder. Da vi møtte dem i Bergen i slutten av oktober sto de med 4 poeng mot våre 2. Siden har de stått på stedet hvil helt fram til i går, mens Sandefjord har tatt poeng på poeng gjennom sesongen.

Men hva skjer i hodet på spillerne våre nå? Hvordan takler de den ekstreme forvandlingen vi opplevde fra den første til den andre kampen etter spillepausen? De mobiliserte kraftig mot eliteseriens nest beste lag. Klarer de å mobilisere tilsvarende mot eliteseriens dårligste lag?

Det er viktig å få med seg at eliteseriens dårligste lag, altså Bergen, ligger på plassen bak oss på tabellen. Sånn sett er det svært lite som skiller de to lagene. Sandefjord vant med fire mål i Bergen (30-26), men det er historie. Birk Inselseth og hans lagkamerater viste onsdag at de kan mobilisere også mot de dårligere lagene på tabellen. Det er det vi må vise at vi kan på søndag. Da kan det bli ei god uke for de blå, tross den trange starten!