Sandefjord-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ett poeng mot Bergen – 28-28 – var nok til at Sandefjord rykker opp på kvalifiseringsplass i REMA1000-ligaen. – Et veldig viktig poeng for oss, og et som Bergen gjerne skulle hatt, sa Einar Veierød etter kampen i Jotunhallen.

Jammen ble det drama i Jotunhallen denne søndagen også. Uavgjort 34-34 mot Drammen ble etterfulgt av et supertight oppgjør mot nedrykkstruede Bergen. Birk Inselseth og hans lagkamerater kom til Sandefjord i visshet om at hvis de sikret seg to poeng, så trengte de bare å ta tre poeng mer enn oss i sesonginnspurten for å krabbe forbi oss. Nå må de fortsatt ha fem. Og det er mye for et lag som på de nitten første kampene bare har tatt sju poeng totalt.

Vi skrev det før kampen, at det krever like mye å ta poeng mot Bergen som mot Drammen, og det fikk SH-gutta virkelig kjenne på. For jo mer i poengnød du kommer, desto mer desperat blir du. Bergen er i skikkelig nød. De ligger alene i bunnen og skulle ut mot laget foran dem. De satset alt, og var nær ved å lykkes.

– Vi gjør for mange feil framover, og i 2. omgang slipper vi også til skytterne deres for lett, særlig fra venstresiden. Men jeg er veldig glad for at vi sikret det ene poenget, det betyr mye for oss. Vi klatrer to plasser på tabellen, forbi både Nøtterøy og Haslum. Det er viktig, sier Einar Veierød.

Ved pause sto det 13-13. Bergen var lenge det førende laget og ledet både 8-5 og 10-7. Heldigvis gjorde Bergen flere feil enn Sandefjord de siste minuttene.

I 2. omgang var det vi som førte an. Det var vi som lå foran i målprotokollen, både på 16-14, 18-16 og 24-22. Men hver gang ble ledelsen spiste opp nærmest på et blunk. De blåkledde klarte aldri å kvitte seg med bergenserne, selv ikke med flere perioder i overtall. Forsøkene med å ta ut keeper og sette inn en ekstra utespiller endte flere ganger med mål imot enn med egne mål.

Og så, når det bare var 18 sekunder igjen og Sandefjord tok timeout, kunne det gått riktig galt. Bergen kjører offensivt ut, nærmest mann mot mann, og stresser Sandefjord til å kjøre feil. Skuddet fra Sander Ree-Lindstad går utenfor målet, og Bergen har seks sekunder på å avgjøre kampen. De tar også timeout. Da er det vår tur til å spille mann mot mann, og vi møter bergenserne langt ute på banen. De rekker aldri fram til en god sjanse, det ender med et lumpeskudd og uavgjort 28-28. Heldigvis ble det ene poenget igjen i Sandefjord!

– Vi skal til Trondheim til helga og møte Kolstad. Jeg gleder meg. Sannsynligvis får vi med Anders Hallberg igjen også. Vi har spilt flere jevne og gode kamper mot trønderne. Jeg trur det kommer én til på søndag, sier Einar Veierød.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Martin Lundquist, Fredrik Engelstad 1, Simen Søgaard 5, Kristoffer Norgren Olsen 6, Mats SKudvig Mork 1, Magnus Galabuzi Segujja, Anton Mynster Kronborg 2, Sander Ree-Lindstad 2, Lasse Døsen, Anders Jansrud 2, Jakob Petrzela, Sander Haakestad 2, Tarik Repesa 1.

Bildetekst
Kristoffer Norgren Olsen var sikkerheten selv fra venstrekanten i 2. omgang og bidro i vesentlig grad til at det ene poenget ble igjen i Sandefjord.