Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Siden vi gjorde comeback i REMA1000-ligaen i 2020-21 sesongen har vi tatt poeng fra samtlige lag i ligaen bortsett fra to. Etter kampen lørdag håper vi det bare er ett igjen!

Einar Veierøds unge menn har gjort langt mer enn forventet de to årene de har vært med i eliten. På den offisielle tabellen for sesongen 2020-21 endte vi riktignok på en klar sisteplass med bare 3 poeng, men den tabellen lyver. På grunn av koronapandemien ble den gjort opp etter 12 av 24 kamper, og det var først etter halvspilt serie at Sandefjord startet poengfangsten for alvor. Da siste kamp ble spilt i desember 2020 sto vi med 9 poeng og var på full fart oppover på tabellen.

Inneværende sesong ble vi igjen dømt «nord og ned» av alle som fikk sjansen til å tippe. Og kanskje ender det også med nedrykk, det vet vi ingenting om akkurat nå, men uansett har vi gjort tipsene til skamme. For både Bergen og Nøtterøy er bak oss på tabellen, og det vil de være også etter lørdagens avslutningsrunde. Uansett resultat.

I tillegg ligger storklubben Haslum under nedrykksstreken, mens vi ligger over. Før seriestart var Haslum regnet blant medaljekandidatene og Bergen (gamle Fyllingen) et sikkert sluttspill-lag. Så viste det seg at ingenting var sikkert denne sesongen.

To igjen, bare én er mulig
I løpet av disse to årene har vi tatt poeng mot nesten alle lagene som har vært representert i REMA1000-ligaen. Og statistikken bedret seg betraktelig med de siste uavgjort-kampene mot Drammen og Nærbø. Nå er det bare to lag igjen, og det kan bli redusert ytterligere før siste serierunde. Da må vi slå eller spiller uavgjort mot Halden på lørdag. De er nemlig, sammen med Elverum, de eneste lagene vi ikke har tatt poeng fra så langt.

Mot Elverum har vi ikke vært i nærheten, og det rare er at det nesten har føltes sånn mot Halden også. I fjor tapte vi hele 23-35 på hjemmebane, i år ble det 31-23 tap i sesongåpningen i Remmenhallen. Vi har rett og slett ikke hatt taket på «ulvene» fra Østfold – unnskyld, Viken.

Kjernen er enkel
Men all statistikk er til for å brytes, og skulle det skje lørdag er det ingen makt i verden som kan ta fra oss retten til kvalifiseringsspill for fortsatt deltakelse i REMA1000-ligaen. Først mot lag nummer 9 og 10 i årets serie, som trolig blir Kristiansand og Fjellhammer, og deretter – hvis vi ender sist i det puljespillet – i Best av 3 mot kvalifiseringsvinneren fra 1. divisjon.

Vi gjentar gjerne selve kjernen i lørdagens kamper:


Hvis Haslum tar poeng mot Runar i Nadderud Arena må vi ta tilsvarende mange poeng mot Halden i Jotunhallen. Da ender vi på 11. plass og unngår direkte nedrykk.Bildetekst
Det var lite som gikk Sander Ree-Lindstad og Sandefjord sin vei sist Halden gjestet Jotunhallen. Men lørdag skal det legges en helt ny kabal!