Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord
Sander Wennberg Linderud leverte en ny storkamp for Sandefjord i Trondheim og fikk med det nok en BB-tittel.

Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Vi hang med i 27 minutter mot Halden. Da sto det 13-14, og håpet om fortsatt spill i REMA1000-ligaen levde i høyeste grad. Men derfra og ut må vi innrømme at det var mest Halden. Det endte 28-33. Og i Nadderud Arena ordnet Haslum opp for seg selv ved å slå Runar 29-28. Dermed må vi si «snipp snapp snute, da var REMA1000-liga-eventyret ute» for denne gang.

– Vi kunne ordnet opp i dette selv, sa en slagen Einar Veierød etter kampen lørdag. Han tenker tilbake på bitre poengtap mot Nærbø, Drammen og Bergen, for å nevne noen. Og når det gjaldt som mest, i siste serierunde, holdt vi ikke det nivået som måtte til.

Halden kjempet om sluttspillplass, og fikk den. Selv ikke et rødt kort på en så sentral spiller som Hannes Nystrøm etter snaue 23 minutter fikk haldenserne ut av stilen. De kjempet oss rett og slett i senk. Ikke minst var den tidligere Elverum-målvakten Morten Nergaard god. Han endte på en redningsprosent på 38, og det virket som han hadde et spesielt godt tak på våre tidligere Elverum-spillere. Det var egentlig bare Sander Wennberg Linderud som fikk taket på Nergaard etter hvert.

Og da hjalp det egentlig lite at vår egen keeper Johan Hedlund Bergqvist også lenge lå godt opp på 30-tallet i redningsprosent. For Halden utnyttet Nergaards redninger, og våre tekniske feil, og økte ledelsen sakte, men sikkert utover i den andre omgangen. Fratre mål ved pause (16-13) til fire og fem mål. Hver gang Sandefjord prøvde seg, svarte Jan Thomas Lauritzens menn med nye mål.

Samtidig sleit Runar i Nadderud Arena. De kjempet seg riktignok tilbake etter å ha ligget under 10-15, men de klarte aldri å riste av seg Haslum. Selv ikke da de ledet 28-27 med bare tre minutter igjen. Runar misbrukte de tre siste sjansene sine, mens Haslum skåret på to. Da visste riktignok Runar ganske sikkert at det ikke var så farlig om de tapte, for i Trondheim la Kolstad klart under for Bækkelaget. Så laget fra Haukerød beholdt bronsemedaljene selv med tap.

Det tar nok noen dager og uker før den verste skuffelsen har lagt seg, men så er det full fart igjen mot en ny sesong. 1. divisjon 2022-23 blir ingen enkel affære for noen, men målet må være klinkende klart: Opprykk igjen til REMA1000-ligaen på første forsøk!

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Eirik Jarl Haukedal, Anders Hallberg, Fredrik Engelstad, Simen Søgaard 2, Kristoffer Norgren Olsen 7 (4), Sander Wennberg Linderud 7, Anton Mynster Kronborg, Sander Ree-Lindstad, Lasse Døsen, Anders Jansrud 5, Jakob Petrzela, Sander Haakestad, Espen Tokerud Røhmer 6, Tarik Repesa 1.