Mange spillere på vei tilbake, men Henrik (25) er ute for sesongen – Sandefjord

Mange spillere på vei tilbake, men Henrik (25) er ute for sesongen

Lite visste Henrik Bjørntvedt Olsen om at kontringen hans mot Elverum (4/10) i kampens siste sekunder skulle bli hans siste for Sandefjord denne sesongen. Men det ble det. Med et avrevet korsbånd, en ødelagt menisk og trolig et lite brudd i leggbeinet må venstrekanten se fram mot neste sesong.

Slaget var jo allerede tapt. Elverum ledet 42-23 da Henrik (25) stakk på en kontring. Han avsluttet perfekt, skåret Sandefjords 24. mål og skulle sette full fart mot eget forsvar da uhellet var ute. I landingen etter skuddet vred kneet seg, og Henrik ble liggende på gulvet med store smerter i flere minutter.

MR-undersøkelser har senere påvist avrevet fremre korsbånd, alle håndballspilleres skrekkskade. Det betyr automatisk flere måneders fravær fra håndballbanen, for mange opp mot et år. Det betyr samtidig mange, mange timer i styrkerommet for å trene opp igjen styrke og bevegelighet etter operasjonen.

Venter på operasjon
– Heldigvis har vi styrkerom her i Jotunhallen, ellers vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Her kan jeg trene og samtidig være en del av miljøet, sier Henrik, som fortsatt venter på dato for operasjon.

Han har bestemt seg for å satse videre på håndballen når han blir sterk nok til det.

– Jeg kan ikke la den kontringen i Terningen Arena bli det siste jeg gjør på håndballbanen, sier han.

Halve stallen på skadelista
Henrik er bare en av mange skadde Sandefjord-spillere denne høsten. REMA1000-liga-debutanten har virkelig fått erfare at det koster å spille på toppnivået i norsk herrehåndball. I en stall på 22 spillere har 11 av dem vært ute med skade i minst én kamp, de fleste for lengre perioder.

Til Bækkelagskampen søndag er det håp om å få tilbake noen. Simen Søgaard, Jonas Myreng Elverhøy og Kristoffer Norgren Olsen er de som ligger fremst i løypa, men den endelige avgjørelsen blir ikke tatt før etter treningsøkta lørdag. Så marginalt er det.