Sandefjord-treneren: – Et langt skritt framover – Sandefjord

Sandefjord-treneren: – Et langt skritt framover

Oppgjøret mot Bækkelaget endte riktignok med tap 26-23, men likevel var Sandefjord-trener Einar Veierød positiv etter dysten i Jotunhallen: – Det er surt å tape når vi er så nære, men kampen var utvilsomt et langt steg fram i forhold til Halden-kampen for to uker siden.

Det så stygt ut for hjemmelaget etter 20 spilte minutter. Måltavla viste 4-10, Sandefjord lakk bakover og bommet framover. Men så begynte forsvaret å sitte bedre, anført av Jonas Myreng Elverhøy, som virket langt høyere enn sine 2.03 der han kjempet kamp etter kamp mot REMA1000-ligaens toppskårer Emil Midtbø Sundal.

De siste ti minuttene vant hjemmelaget 6-3, og plutselig var det kamp igjen.

2. omgangen ble veldig jevnspilt. Lagene skåret 13 mål hver, keeperne tok omtrent like mange baller. Drøye to minutter før full tid hadde Sandefjord kjempet seg opp til 23-24 etter skåring av Tarik Repesa i 7-mot-6-spill.

Uforståelig brøyt
Så kom det en dommeravgjørelse som sendte Sandefjord-trener Einar Veierød nesten i knestående. Sander Wennberg Linderud kommer i stor fart mot Bækkelagets 6-meter, klar til skudd. To BSK-spillere går i kroppen hans, én fra hver side. I stedet for å dømme straffekast til Sandefjord, blåses det brøyt. Gjestene overtar ballen og går opp til 25-23. Løpet er kjørt.

– Det er irriterende at kampen avgjøres av andre enn de 14 spillerne på banen. Men når det er sagt: Gutta skal ha for innsatsen i dag. Vi spilte jevnt med Bækkelaget i 50 minutter. Vi la ned masse arbeid i forsvar og fikk etter hvert godt betalt også. Men ikke godt nok, dessverre, sier Veierød.

Uvanlig få skåringer
Kveldens motstander ligger på fjerdeplass etter seieren over de blå. Oslo-laget har vært usedvanlig stabilt denne høsten og karret til seg jevnt med poeng, ikke minst takket være storskytteren Emil Midtbø Sundal. I Jotunhallen sleit imidlertid Sundal mer enn vanlig. Fem mål på 14 forsøk, og to av dem fra straffemerket, er dårlig uttelling for en spiller som hadde 66 mål og et snitt på 7,3 mål per kamp før møtet med Sandefjord.

– Vi presset Sundal og Bækkelaget ut av den vante stilen, men de er et lag som har flere strenger å spille på. Det er fordelen når du har vært med i norsk toppen i en lengre periode, sier Veierød.

Nærbø på onsdag
Han har ikke mange dagene å komme seg på. Allerede onsdag venter Nærbø i Nye Loen. En ny tøff oppgave. Nærbø er et fysisk tøft lag, godt samspilte og med en utrolig stayerevne. Nå får de riktignok ikke hjelp av mange hundre tilskuere, men de har vist seg vanskelige å slå på hjemmebane uansett.

Et pluss for Sandefjord-treneren er at han nå har flere spillere å velge mellom. Til oppgjøret mot Bækkelaget stilte både Kristoffer Norgren Olsen, Jonas Myreng Elverhøy og Tarik Repesa etter lengre skadefravær. Onsdag er også Simen Søgaard klar, mens forsvarskjempen Emil Johnsen må bli hjemme. Han sliter med en skade i armen og var heller ikke med søndag.

– Flere spillere disponible gir oss flere valgmuligheter. Det gjør også at noen blir skuffet, men sånn må det nesten være. Særlig på en tur til Vestlandet hvor vi også reiser med færre spillere enn ellers. Nærbø spiller et annet spill enn Bækkelaget, det må vi også ta høyde for, sier Einar Veierød.

Målskårere for Sandefjord: Magnus Langeland 4, Jonas Myreng Elverhøy 3, Sander Wennberg Linderud 3, Kristoffer Norgren Olsen 3, Janis Pavlovics 3 (2), André Pung Tuzov 2, Jørgen Skalleberg 2, Tarik Repesa 1, Håkon Økern 1, Magnus Galabuzi Segujja 1.

Jonas Myreng Elverhøy var tilbake i blått etter åtte uker og viste hvor viktig han er for Sandefjord i årets REMA1000-liga.