Kjelling om utvisnings-bonanza: – Har aldri opplevd maken! – Sandefjord

Kjelling om utvisnings-bonanza: – Har aldri opplevd maken!

Drammen-trener Kristian Kjelling har opplevd mye gjennom en lang og innholdsrik håndball-karriere, men aldri maken til det som skjedde i starten av 2. omgang i Jotunhallen onsdag: – Jeg trur dommerne hadde fått beskjed om å stramme til litt. Jeg trur jeg aldri har opplevd spill 3 mot 6, og i hvert fall ikke 2 mot 6, sa Kjelling etterpå.

Det var smått historisk det som skjedde rett etter pause, og på stillingen 15-15. Sandefjord gjør først en formalia-feil med å ha for man g e spillere på banen da dommerne blåser 2. omgangen igang. Én spiller ryker ut, Sandefjord må spille 5 mot 6 i to minutter.

Trodde vi. For bare halvminuttet etterpå var det to nye fingre i været. Sandefjord-trener Anders Holand Pettersen reagerer på at en Drammen-spiller hindrer Emil Sundfær Johnsen i å få tak i ballen i eget forsvar. Han får først et gult kort, så 2 minutter. Vi reduseres til 4 mot 6.

Tre mot seks
Magnus Langeland er nestemann på utvisningsbenken, og fortsatt er ikke minuttet spilt av omgangen. Vi møter et fulltallig Drammen med tre mann i forsvar, og det er lenge til vi blir flere. Men troikaen Sander Wennberg Linderud, André Tuzov og Magnus Galabuzi Segujja går optimistisk til verks, klarer å holde ballen i spill og Segujja utfordrer Viktor Petersen Norberg nok til at Norberg får 2 minutter og vi får 7-meter. Den settes i mål av Linderud. Det står 16-16, og det er i hvert fall blitt 3 spillere mot 5 ute på banen.

Bakerst ordner Johan Hedlund Bergqvist to praktredninger, først fra Alexander Westby på venstrekanten og så en kontring fra Ola Lillelien. Men dommerne mente Magnus Segujja hindret Lillelien på vei mot mål og dømte 7-meter til Drammen og nok en utvisning til oss. Vi var tilbake til 2 mot 5… Drammen skåret på straffekastet og ledet 17-16, og når vi var tilbake i spill 6 mot 6, etter 2,57 minutter, ledet gjestene 18-17.

Heroisk i 40 min
Vi hadde kjempet heroisk i de første 30 minuttene, vært vel så gode som Drammen og bare noen mislykkede kontringsforsøk gjorde at vi ikke var foran med et mål eller flere. Magnus Langeland og Sander Wennberg Linderud førte an, de to backene var superbe i de første tredve.

Hvordan vi håndterte utvisnings-bonanzaen i starten av 2. omgang var også forbilledlig. Men muligens kostet det for mye krefter. Muligens gjorde disse minuttene noe med hodene til hjemme-spillerne. For etter seks minutter, på 19-19, begynte feilene å komme. Tekniske feil, skudd utenfor, i stolpen eller i blokka, og plutselig var gjestene fire mål foran.

Vi mislyktes, de lyktes
Og da raknet det. Sander Linderud skjøt i stolpen, Drammen skaffet seg en ny 7-meter og økte til 26-21. Midtveis i omgangen står det riktignok 23-26, men det er ikke lenger den samme intensiteten, verken i forsvar eller angrep. Og mens vi mislyktes, lyktes Drammen med det aller meste. Derfor endte det som det gjorde, uten at vi hadde noen mulighet til å endre særlig på utfallet.

– Det v ar mye å bra å ta med seg fra denne kampen, og så var det noe dårlig også. Men det hjelper oss ikke å spille bra i 45 minutter og så tape, vi må begynne å ta poeng også. Vi må klare å skape to gode omganger, ikke bare halvannen. For hvis vi gjør det, så er vi gode nok til å vinne, sa trener Anders Holand Pettersen etterpå.

Han ristet på hodet over den 2-minutters utvisningen som ble ham til del

– Gult kort er greit nok, men 2 minutter…

Magnus og Sander
Etter Bøkkelaget-kampen var han opptatt av at flere enn én bakspiller måtte fungere for at ved skulle ha noen sjanse. I kveld var både Magnus Langeland og Sander Wennberg Linderud gode, særlig før pause. Kristoffer Norgren Olsen får også mer enn godkjent, I de øvrige posisjonene er det fortsatt mye å hente. Kanskje kommer det mot ØIF Arendal om halvannen uke (søndag 29/11), eller mot Runar i Jotunhallen fredag 4. desember (kl 20.00)?

Det er ni kamper igjen å gjøre det på, og opp til kvalifiseringsplass skiller det bare tre poeng…

Målskårere onsdag: Sander Wennberg Linderud 7, Magnus Langeland 7 (3), Kristoffer Norgren Olsen 4, Tarik Repesa 2, Jonas Myreng Elverhøy 2, André Pung Tuzov 2, Håkon Økern 1, Magnus Galabuzi Segujja 1, Simen Søgaard 1, Emil Sundfær Johnsen 1.