Sandefjord Håndball-Falk Horten, 1. divisjon 1920 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord Håndball-Falk Horten, 1. divisjon 1920 > Kamprapport

Det ble et lokaloppgjør som det skal være: Tett og spennende, og med temperatur i massevis. Sandefjord trakk til slutt det lengste strået, slo Falk 30-29 og har plutselig los på direkte opprykksplass, takket være Vikings overraskende hjemmetap for Charlottenlund.

Egentlig var det ingenting som tydet på at oppgjøret i Jotunhallen skulle bli særlig spennende. Sandefjord tettet fullstendig igjen i forsvar fra start, og aller bakerst hadde Tarjei Hamborg en redningsprosent på smått utrolige 75.

Hjemmelaget ledet på det meste med sju mål da Latvias landslagskant Janis Pavlovics ordet 12-5 fem minutter før pause. Men så våknet gjestene fra Horten. De utnyttet motstander-feil både framover og bakover og gikk til pause med 10-13.

Falk ga seg aldri
Etter hvilen fortsatte de opphentingen, og fem minutter ut i omgangen var de likt på 14-14. Sandefjord samlet seg, anført av Magnus Langeland og André Pung Tuzov, og kom foran igjen på 22-18. Firemålsledelsen sto seg til 27-23 og åtte minutter igjen på kampuret. Men Falk nektet å gi seg. Skåringer av Fredrik Sletner, Tollef Lindqvist, Jørund Bach og Christian Thomsen, og så var lagene likt igjen. Sandefjord bommet og bommet, mye takket være Falks keeper Rasmus Poulsen.

To minutter før slutt sto det 28-28. En Falk-feil ga banens beste spiller, Magnus Langeland, muligheten til kontring, og den utnyttet han på beste måte. Falks bestemann, Leif-Erik Brenne, utlignet nok en gang, men Jørund Bachs felling av Magnus Galabuzi Segujja ute på venstrekanten med bare 45 sekunder igjen å spille, ble skjebnesvanger. Simen Søgaard satte straffekastet bak Sander Akerlie i Falk-målet, og selv om Falk stormet i angrep, og Sandefjord pådro seg en utvisning i sluttsekundene, holdt det inn for hjemmelaget.

For mange småfeil
– Det mest irriterende er de mange småfeilene vi gjør i forsvar i 2. omgang. Vi skal ikke la Sandefjord skåre de enkle målene de får i undertall. Ikke var vi helt med fra start heller. Men vi kjemper bra, og vi henter dem inn både to og tre ganger. Da er det enda mer irriterende med de feilene, sier Falks trener Johnny Jensen.

Han mener opprykkskampen fortsatt ikke er tapt, selv om avstanden til Sandefjord nå er på to poeng. Det eneste Jensen mener er klart, er at Fjellhammer rykker opp.

– Denne kampen viser at vi ikke har noe opp å gjøre, det er bedre for oss å kunne jobbe videre i 1. divisjon. Men – vi gir oss ikke før siste toget har kjørt fra perrongen, sier Johnny Jensen.