– Skal vi vinne må vi være 100 prosent på! – Sandefjord
Jørgen Skalleberg i aksjon mot Haslum før sesongstart.

– Skal vi vinne må vi være 100 prosent på!

Jørgen Skalleberg (25) gleder seg til i kveld. Siden høsten 2013 har han spilt i blått, alltid på jakt etter en plass i eliteserien. Nå tror han på seier og to poeng mot Fjellhammer, i så fall de første i årets REMA1000-liga.

Siden sesongen startet for to uker siden har Sandefjord gjort unna fire kamper; tre i serien og én i cupen. Alle har endt med nederlag, men de har også vist at vi er et lag å ta hensyn til. Både mot Drammen. ØIF Arendal og Runar var det perioder hvor vi spilte jevnt med motstanderen, og sågar bedre. I det sure cuptapet for Kristiansand holdt vi nesten til mål, men røyk på oppløpssiden.

Jørgen Skalleberg har vært med på tre av de fire kampene i høst. Tre spillere kjemper om plass på høyrekanten. Jørgen vet at det til hver kamp blir en vurdering av om han skal spille, eller om det blir Simen Søgaard og Janis Pavlovics som får prøve seg.

Åttende sesongen i blått
Det er ikke noen ny situasjon for 25-åringen, som har startet på sin åttende sesong i Sandefjord-drakta. Fra sin posisjon ytterst til høyre på banen har han sett en lang rekke lagkamerater komme og gå. Jørgen er den eneste som har vært med hele veien. Siden 2013 har han skåret 152 seriemål for klubben, de to siste i årets REMA1000-liga. Forhåpentligvis blir det flere etter hvert.

Tjølling-gutten, med en fortid i Tjølling, Halsen og Fram Larvik, har hatt håndballen som hobby nummer én ved siden skolen. Underveis har han fullført økonomiutdanning og jobber nå for revisjonsselskapet Ernst&Young i Larvik.

En annen verden
Hvordan reisen frs 2013 til i dag har vært?

– Den har vært morsom. det har vært gøy å være med på SH-toget, spesielt å se utviklingen av både spillere og klubb de siste årene, Det har blitt en helt annen verden!

– Og overgangen fra 1. divisjon til REMA1000?

– Ekstra stas, selvsagt! Særlig når vi vet hvor nære på opprykk vi har vært mange ganger. Da er det godt endelig å lykkes. Bortsett fra at tempoet er større, og kvaliteten bedre, er nok den største overgangen å gå fra alltid å være favoritt til aldri å være favoritt. Men jeg trur det kan passe oss bra.

Blir tøft fra start
– Fjellhammer i kveld, et lag vi tapte med seks mål (17-23) for så sent som i februar, hva tenker du om den kampen?

– Vi gleder oss! Men det kommer til å bli tøft fra første sekund. De har imponert i seriestarten. Vi vet at om ikke vi er 100 prosent påskrudd fra start så kan det bli vanskelig å få de to poengene vi håper på, sier Jørgen Skalleberg.

Vinn eller forsvinn?
Hør trener Einar Veierøds tanker rundt kveldens kamp: