Kristoffer (26) – kongen av Jotunhallen – Sandefjord
Kristoffer Norgren Olsen skårer ett av sine 11 mål mot Fjellhammer med en perfekt timet lobb.

Kristoffer (26) – kongen av Jotunhallen

Han var helt ustoppelig, Kristoffer Norgren Olsen. Sandefjords venstrekant smelte inn 11 baller på 11 forsøk mot Fjellhammer og var sterkt delaktig i vårt første REMA1000liga-poeng siden 2012.

– Det er personlig rekord. Selvsagt er det det. Jeg har aldri skåret 11 mål i en eliteseriekamp før. Men det var veldig moro. Og heldigvis ble det poeng av det, ellers hadde det jo vært bortkastet!

Kristoffer Norgren Olsen var en glad gutt søndag kveld, Glad over egne prestasjoner, glad for 30-30 og ett poeng mot Fjellhammer, glad for at han og resten av laget klarte å kjempe seg tilbake i en kamp de så ut til å tape, og glad for at vi har en uredd 17-åring i mål som bidrar sterkt til poengdelingen.

Sto over mot Kristiansand
Til cupkampen mot Kristiansand onsdag ble han ikke tatt ut. Selv er han ikke helt sikker på om det skyldtes dårlige prestasjoner eller det faktum at han har slitt med en litt sår achilles. Men han innrømmer at det ikke har vært en stor sesongåpning for hans del.

– Det kan godt hende at jeg hadde blitt satt ut av cupkampen uansett. Jeg har hatt et par kamper under pari, med for mange bomskudd. Desto deiligere er det å vise at jeg fortsatt kan, sier Kristoffer.

Skjøt hull i 3 keepere
Han skåret på straffer, kontringer og kantskudd. Fjellerhammer prøvde seg med alle tre keeperne sine, men ingenting hjalp.

– Jeg har en god dag på jobb, rett og slett. Og det kjennes helt fortreffelig. Jeg har spilt eliteserie med både St Hallvard og Drammen, men aldri vært i nærheten av 11 skåringer. Ikke i 1. divisjon med Sandefjord heller, sier han.

– Vi kan slå mange
For Kristoffer og de andre Sandefjord-gutta betyr poenget mot Fjellhammer mye. Gjestene i grønt innledet sesongen med å slå medaljekandidat Kolstad med sju mål, og de tapte knepent for Halden.

– Vi mangler tre-fire spillere som ganske sikkert hadde vært i start-sekseren. Denne kampen viser at vi likevel har poengmulighet mot de fleste lagene i REMA1000-ligaen. Nå fikk vi vist evnen og viljen til å krige også, selv med redusert lag. Det er et kjennetegn for oss i år. I fjor hadde vi ikke hatt en sjans til å prestere så bra med fire sentrale spillere ute, sier Kristoffer.

Jonas Elverhøy, Magnus Langeland, Tarik Repesa og Simen Søgaard måtte alle se kampen fra tribuneplasss, For Jonas og Tariks del kan det fort bli et opphold på fem-seks uker. Det er noe mer usikkert med Magnus og Simen. Men de er neppe med mot Viking kommende onsdag.

Visste det var viktig
– Vi kjemper som løver, vi nekter rett og slett å gi oss. Selv om vi spiller mange minutter i undertall. Vi visste jo at denne kampen var viktig, og det er kampen i Stavanger onsdag også. Men vi viser også at vi kan hamle opp med flere lag i divisjonen, Fjellhammer er en god målestokk i så måte.

– Og hva tenker du om unge Eirik Haukedal, som kommer inn og leverer to kampavgjørende redninger i sluttsekundene?

– Han kan bli så god som helst. En fin, ydmyk gutt som leverer på trening dag etter dag og som egentlig bare viser hvor god han er. Han har en stor framtid foran seg, hvis han vil selv, sier Kristoffer Norgren Olsen, søndagens konge av Jotunhallen.

Sander stadig bedre
Han og Eirik var ikke alene om å levere for hjemmelaget. Sander Wennberg Linderud blir stadig bedre i blått, denne gangen endte han med fire mål på sju forsøk. I tillegg skaffet han et straffekast og var nest-sist på hele ni av Sandefjords mål. Litt mer kontroll på skuddarmen, og litt færre tekniske feil, så blir han den venstrebacken vi håpet han kunne bli da han signerte for oss i januar.

André Tuzov og Fredrik Svendsen må også nevnes for godt angrepsspill, mens trioen Emil Johnsen, Sander Ree-Lindstad og Håkon Økern gjør mer enn manns jobb i forsvar. Det resulterte i hele sju utvisninger, mot Fjellhammers fem, men det koster å spille et tøft forsvarsspill.

Målskårere mot Fjellhammer: Kristoffer Norgren Olsen 11 (4), André Pung Tuzov 5, Sander Wennberg Linderud 4, Jørgen Skalleberg 2, Emil Sundfær Johnsen 2, Håkon Økern 1, Fredrik Svendsen 1, Christian Morillo Lyngbø 1, Martin Paulsen Aarvik 1 – hans første i REMA1000-ligaen, Sander Ree-Lindstad 1 og Janis Pavlovics 1.

Sandefjord-helter på hver sin side av banen: Keeper Eirik Jarl Haukedal, som reddet det ene poenget med en feberredning i kampens siste sekund, og 11 måls skårer Kristoffer Norgren Olsen.