– I dag tapte vi for et ikke spesielt godt Fyllingen-lag – Sandefjord

– I dag tapte vi for et ikke spesielt godt Fyllingen-lag

– Litt mer vilje og glød, litt mer smartness i forsvar, og noen flere seirer i duellspillet, så kunne poengene vært våre. Synd, for det laget vi tapte for var ikke spesielt gode. Det sier Sandefjord-trener Anders Holand Pettersen etter 26-30 mot FyllingenBergen i Jotunhallen søndag.

Som de 200 tilskuerne i hallen følte også Anders Holand Pettersen at de denne gangen hadde muligheten. Sandefjord kom godt igang og ledet 3-0 i løpet av bare et par minutter. Ledelsen ble hentet opp av gjestene fra Bergen, og midtveis ledet de 8-7. Derfra og til pause (15-11) var det veldig mye Fyllingen.

– Vi avslutter på dårlige sjanser, pådrar oss mange tekniske feil og mister flyten i angrepsspillet. i tillegg får vi ingen egne redninger,. Da blir det vanskelig, sier Holand Pettersen.

Bra og for dårlig
Han har brukt noen minutter på å analysere kampen. FyllingenBergen kommer bare til 38 avslutninger, det er uvanlig lite. Og i tillegg gjør Sandefjord mange feil i forsvarsspillet. Ja, de lykkes med å stoppe Fyllingens toppskårer Inge Aas Eriksen, men det glipper mot mange andre. Igor Karlov og Philip Holm, for eksempel.

– Vi blir gått av mann mot mann, og de skjer utover i banen der det ikke er noen til å hjelpe. Det gjør at de får skyte alt for mye fra 6 meter. At strekene kommer til avslutninger, var forsåvidt greit nok. Det var en del av taktikken. Vi jobbet for å stoppe Aas Eriksen, og det lyktes vi med i stor grad. Men vi sto ikke nok opp mot de andre bakspillerne. Vi klarte ikke å mobilisere det lille som skulle til for å vinne denne kampen, og det var skuffende, sier han.

Bra av Linderud
I angrep ble det mye stykkevis og delt. Sander Wennberg Linderud gjorde en av sine aller beste kamper i den blå drakta og stoppet på sju mål på ni forsøk. Strekspillerne Tarik Repesa og Håkon Økern skåret mål og skaffet straffekast, mens Kristoffer Norgren Olsen på venstrekanten satte fem av de seks sjansene han fikk. 

Det var på venstresiden og midt på banen det kladdet mest denne gangen. For å vinne kamper må du i hvert fall ha to bakspillere som fungerer bra. I dag hadde vi bare én. Det klaffet ikke for noen av de høyrehendte backene våre, dessverre.

Stabile på feil nivå
– Det positive er jo at vi har stabilisert oss på et ganske bra nivå, men det er ikke bra nok til å ta poeng. Vi taper kampene med 3-5 mål, og det holder ikke om vi skal beholde plassen i REMA1000-ligaen. Det er liksom ikke noe supersted å stabilisere seg på. Men det kommer nye sjanser allerede onsdag mot Drammen, sier Anders Holand Pettersen.

Fram til da blir det spillermøte mandag og vanlig trening på tirsdag. En annen ting som er positivt for Sandefjord: Det ble ingen nye skader i kampen søndag. Det er verdt å ta med seg!

Åtte målskårere
Målskårere mot Fyllingen: Sander Wennberg Linderud 7, Kristoffer Norgren Olsen 5, Håkon Økern 3, Jonas Myreng Elverhøy 3, Magnus Langeland 3 (2), André Pung Tuzov 2, Janis Pavlovics 2 (2), Fredrik Svendsen 1 (1).