– Ekstra kult å møte Halden, som den østfoldingen jeg er – Sandefjord

– Ekstra kult å møte Halden, som den østfoldingen jeg er

Han er riktignok født i Mosjøen, men vokste opp i Skiptvet og spilte håndball både for Skiptvet og Ski i aldersbestemte klasser. Sandefjord er hans tredje eliteserieklubb, men den første hvor han har fått en sentral rolle på laget. Østfoldingen Andre Pung Tuzov (22) gleder seg til å møte Halden i Jotunhallen søndag.

– Eliteseriespill er for en gave å regne. Det er så gøy. Vi er så heldige som fikk den muligheten. Det handler bare om å utnytte den best mulig!

Andre Pung Tuzov er Sandefjords toppskårer denne sesongen med 25 mål på sju kamper. I starten delte han venstre bakspiller-posisjonen med nyervervelsen Jonas Myreng Elverhøy. I Elverhøys skadefravær har André trått fram som Sandefjords viktigste skytter, med seks mål i seieren over Kolstad og fem skåringer mot Elverum i Terningen Arena i de to siste oppgjørene.

– Jeg føler at jeg har levert solid, men jeg har mer å gå på. Jeg kan bli litt mer kynisk, litt mer direkte på mål. Jeg har nok vært for opptatt av å holde ballen i gang, gjennomføre systemene. Bakover har det gått greit, om jeg ser bort fra russersperrene mot Elverum. De var vonde å stå imot, sier André.

Blant de erfarne
Han har som nevnt eliteserieerfaring både med Falk og Nøtterøy, men da var han 18 og 19 år. Han kom til Sandefjord før 2018-19-sesongen, og er altså inne i sin tredje sesong med klubben.

Nå er han ikke en som bare blir kastet utpå for et par minutter og et par kjappe skuddforsøk. André Tuzov er blant de mest erfarne og meste brukte spillerne på laget, i begge ender av banen.

– Det er en vesentlig forskjell. Jeg er en mye større del av spillet, jeg er med på å avgjøre hva vi skal spille. Det gjør at du får en helt annen rolle både på og utenfor banen, sier han.

Tuzov: Ønsker seg Zlatan på middagsbesøk
https://www.sandefjordhandball.no/wp-admin/post.php?post=95&action=edit

Gode nok til eliteserien
Han sier også at Sandefjord i dag er et langt bedre lag enn det Falk var i 2016-17 og Nøtterøy i 2017-18. Gode nok til å kunne kjempe om fornyet kontrakt. Og første mulighet for poeng kommer altså søndag mot Halden i Jotunhallen.

– Ekstra kult med Halden, sier André, og tenker på sin egen Østfold-bakgrunn. – Det gjør meg ekstra motivert. Til å slå dem. Til å holde dem bak oss på tabellen. Spesielt nå som de har hentet inn Morten Nergaard som keeper også. Tar vi Halden, så er vi godt i rute. Så jevnt er det, sier André Pung Tuzov.