Sandefjord-kapteinen: – Dette kan vi ikke være bekjent av! – Sandefjord

Sandefjord-kapteinen: – Dette kan vi ikke være bekjent av!

Sandefjord-gutta gikk til kampen mot Halden med et berettiget håp om seier og to poeng. Etter 60 spilte minutter sto de avkledd tilbake og med 35 sure baklengsmål i kofferten. – Alle er enige om at dette kan vi ikke være bekjent av, sier lagkaptein Fredrik Svendsen.

Han var sjøl blant de få Sandefjord-spillerne som kom brukbart ut av nedsablingen i Jotunhallen. Tre mål fra 7-meteren og et underarmsskudd i tillegg til utallige forsøk på å dra igang angrepsspillet. Men søndag var det dårlig respons på det meste.

– Vi fikk pratet litt etter kampen. Gutta var enige om at dette ikke holder. Vi kan rett og slett ikke levere så dårlig. Tenk på alle de som jobber masse for at vi skal kunne holde på med det vi elsker, og så leverer vi på dette nivået. Nå må vi brette opp ermene og gå i oss sjøl, for sånn kan vi ikke spille i fortsettelsen, sier Fredrik Svendsen.

Ikke i nærheten
Sandefjord-kapteinen skjønner heller ikke helt hva som skjedde.

– Måten vi tapte på var det verste. Vi slår ikke et godt lag som Halden uten å yte hundre prosent, og det var vi ikke i nærheten av i to tredjedeler av kampen. Jeg trur jo ikke at gutta ikke har lyst til å vinne, men det må synes på banen også. Det gjorde det ikke mot Halden, sier Svendsen.

Møtes foran TV-skjermen
Mandag møtes de til spillermøte. «Straffen» er å se søndagskampen på nytt. Og så skal det prates. Lenge og godt.

– Vi må tørre å være ærlige mot hverandre. Vi må snakke ut om det som skjer og ikke skjer. Heldigvis er det mange kamper igjen og mange poeng å slåss om, sier han.

Kan slå Bækkelaget
Om fjorten dager venter neste kamp. Mot Bækkelaget, også den i Jotunhallen. Et Bækkelaget som tapte med fire mål for Kolstad på hjemmebane søndag, og som – som vanlig – svinger voldsomt i prestasjonene.

– Det er fullt mulig å ta poeng i den kampen. Vi er gode nok til det. Det så bare ikke sånn ut i dag, sier kaptein Fredrik Svendsen.

Halden-keeper Morten Nergaard skygget for de fleste i Jotunhallen søndag.