Sandefjord jublet for sin første to-poenger i REMA1000-ligaen! – Sandefjord

Sandefjord jublet for sin første to-poenger i REMA1000-ligaen!

De strakk armene i været og jublet hemningsløst før de kastet seg i armene på hverandre og danset seiersdans. Gleden var ektefølt og inderlig da Sandefjord slo Kolstad 29-25 i Jotunhallen torsdag. Lagets første seier i REMA1000-ligaen. Og keeper Eirik Jarl Haukedals største øyeblikk siden finaleseieren i Petter Wessel Cup som 12-åring…

Det var ikke gitt at det skulle gå hjemmelagets vei. Etter fem kamper sto de med fattige ett poeng, og stygge 20-28 for Viking i Stavanger for en uke siden var ikke en veldig god inngang til møtet med Kolstad, av mange tippet topp fire i årets toppserie.

Men på parketten i Jotunhallen var det lite som antydet at det var stor forskjell på de to lagene. Ja, Kolstad tok føringen fra start, men de var aldri mer enn to mål foran, og midtveis i den første omgangen overtok Sandefjord. Sander Wennberg Linderud sendte hjemmelaget foran på 8-7. Kolstad ga seg ikke, ledet både 9-10 og 10-11, men de klarte aldri å riste av seg tabelljumboen. I stedet slo de blå tilbake, ikke minst takket være Håkon Økern. Først gjorde han 12-11 fra strek, så skaffet han straffekast som Janis Pavlovics ekspederte i mål til 13-11.

Foran resten av kampen
Etter det var Kolstad aldri foran i målprotokollen. Til pause sto det 15-12, 16 minutter ut i andre omgang ledet Sandefjord med seks mål etter nok en skåring av Sander Linderud. Da kunne det vel ikke gå galt?

Trodde vi. Eller håpet vi. For jo da, visst kunne det gå galt. Etter en Sandefjord-timeout på 23-19 endret Kolstad forsvarstaktikk. De la seg ut i et offensivt 5-1 forsvar, og en kort stund så det ut til at de skulle lykkes. For plutselig ble Sandefjord-spillerne gjort om til nervøse smågutter, og de tekniske feilene kom på rekke og rad.

Guttungen sto i veien
6,30 før slutt sto det 25-24. Skulle poengene likevel ryke? Da tro Sandefjord-keeper Eirik Jarl Haukedal til med en av sine mange redninger. Kolstads playmaker måtte se at «guttungen» i mål stoppet skuddet hans, mens Janis Pavlovics ordnet 26-24 på motsatt side. Og selv om kampen på en måte sto og vippet, så gjorde den likevel ikke det. Sandefjord-gutta hadde funnet tilbake roen, og Håkon Økern, Janis Pavlovics og André Pung Tuzov ordnet de tre siste skåringene som sikret seier 29-25.

Fra PW-cup til REMA1000
Sandefjords trener Einar Veierød er ingen pyse. Til møtet med Kolstad puttet han en 17-åring i mål fra start. Eirik Jarl Haukedal, som inntil denne sesongen hadde seieren i Petter Wessel-cupen med Urædd som 12-åring som sitt beste minne fra håndballbanen, glimtet til mot slutten av oppgjøret mot Fjellhammer. Under keeper-oppvarmingen torsdag fikk han beskjed om at han skulle stå i mål fra start.

– Jeg var litt sjokka. Visste egentlig ikke hva jeg skulle si. Jeg var forberedt på å være 3. keeper og kanskje komme innpå hvis det trengtes, slik som mot Fjellhammer. Men fra start!!?? Det var kanskje greit at jeg ikke fikk beskjed tidligere, jeg rakk i hvert fall ikke å bli nervøs, sier Sandefjord-helten etter kampen.

Bra forsvar å stå bak
Han ble kåret til vinnerlagets beste spiller, slett ikke ufortjent. Sjøl retter han en takk til forsvaret.

– Jeg sto bak et bra forsvar hele kampen, egentlig. Så fikk jeg selvtillit av å redde en del av de skuddene jeg burde redde, nok til at det ga noen ekstra redninger også.

Mønsterskudd her også
– Men ærlig talt, i fjor spilte du G16 for Urædd og noen minutter i 2. divisjon. Nå spilte du fra start i REMA1000-ligaen, Norges beste liga, toppligaen i en av verdens beste håndballnasjoner – det må da være en forskjell?

– Ja, de skyter hardere, smartere og bedre plassert. Men fortsatt kommer det mange mønsterskudd, skudd som kommer der du kan regne med at de kommer. Og dem skal jeg jo ta, sier Eirik.

– Hvordan smakte det å vinne over Kolstad, egentlig?

– Jeg har i hvert fall aldri hatt en så deilig følelse på håndballbanen noen gang. Og så få lov til å være en del av seieren også!

Skal stoppe Abalo
– Om halvannen uke venter Terningen Arena, Elverum og Luc Abalo – tenkt noe på det?

– Får jeg én redning på Abalo, så er i hvert fall jeg fornøyd, gliser Eirik Jarl Haukedal – guttungen som var sterkt delaktig i Sandefjords historiske seier 29-25 over Kolstad torsdag.

– Gratulerer med seieren, sier Sandefjord-trenerne Einar Veierød (t.v.) og Anders Holand Pettersen til hverandre, men spillerne jubler i bakgrunnen.