Sandefjord Håndball-Nøtterøy Håndball, 1. divisjon 1920 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord Håndball-Nøtterøy Håndball, 1. divisjon 1920 > Kamprapport

Sandefjord Håndball hadde muligheten til å henge med i opprykkskampen, men utnyttet den dårlig. Mot Nøtterøy i Jotunhallen gikk det skikkelig dårlig. Gjestene vant 30-24, og nå må SH slå Bodø onsdag for å berge kvalifiseringsplassen.

– Litt skuffende å se at vi gir fra oss alt initiativ. Nøtterøy er best i 60 minutter, og vi klarer aldri å gjøre det vi blir enige om. Skal du vinne håndballkamper, må du ta styringen. Uten hånda på rattet er det nytteløst, sa en skuffet SH-trener Einar Veierød etter det som må beskrives som et langt steg tilbake for de blå.

Måtte ta poeng
Utgangspunktet for møtet med nabo Nøtterøy var greit: For fortsatt å kjempe om direkte opprykk til REMA1000-ligaen måtte SH vinne. For å sikre tredjeplassen, som gir rett til kvalifiseringsspill mot det tredje dårligste REMA1000-laget, måtte de ta ett poeng.

Ingen av delene ble nådd. Nøtterøy, som egentlig ikke hadde annet å spille for enn å revansjere det sure seksmålstapet i Nøtterøyhallen før jul, var best fra start til mål. Sandefjord ledet bare tre ganger, på stillingen 3-2 tidlig i første omgang, på 14-13 rett etter avkast i 2. omgang og på 15-14 noen minutter senere. Resten tilhørte gjestene fra Nøtterøy.

Feil i begge ender
– Vi gir dem for mye plass i forsvar, og vi blir for statiske i angrep. Avslutningene kommer etter enkeltmannsprestasjoner og ikke som følge av kollektivt spill.  Sånn slår du ikke et så godt lag som Nøtterøy, sier Einar Veierød.

To kamper før slutt er situasjonen dermed den at Sandefjord fortsatt har best mulighet til å ende på tredjeplass, men nå er det ikke lengre nok med ett poeng. For Nøtterøy ligger tre poeng bak, slår Sandefjord på innbyrdes oppgjør og har dermed fått los på den kvalifiseringsplassen de også hadde i fjor. Den gang ble de bortdømt i hjemmekampen mot Haslum og gikk glipp av eliteseriespill av den grunn.


Bodø skal slåes!
– Vi skal slå Bodø, det er ikke mer å si om det. Vi må bruke en dag eller to på å samle oss, så reiser vi nordover med en klar ambisjon om å ta de to poengene vi trenger, sier Einar Veierød.

Lykkes de, kan håndballpublikum i byen se fram to-tre forrykende kvalifiseringskamper mellom Runar og Sandefjord. For søndag ble det også klart at laget fra Haukerød i beste fall kan bli tredje sist i REMA1000-ligaen. Det betyr kvalifiseringskamper mot lag nummer tre i 1. divisjon. Kvalifiseringen spilles som best av tre, dvs at det laget som vinner to kamper har vunnet, uavhengig av målforskjell.